Borderlive smartphone app – Concertagenda voor Vlaams en Frans concertbezoek

door Bart Somers

Clubcircuit, de koepelorganisatie van Vlaamse muziekclubs, en Réseau R.A.O.U.L., die muziekclubs en organisaties uit het departement Nord/Pas de Calais verenigt, pakken uit met hun eigen gratis smartphone applicatie onder de naam Borderlive. Met dit initiatief, dat de financiële steun geniet van het Fonds voor Microprojecten , Interreg IV A France-Wallonie-Vlaanderen, willen de partners het grensoverschrijdend concertbezoek verder versterken.

De Borderlive app zorgt ervoor dat de concertagenda van de muziekclubs in Vlaanderen en Noord-Frankrijk nu overal raadpleegbaar is. Ook als er geen netwerk beschikbaar is of de ontvangst wegvalt, kun je de agenda nog altijd doorzoeken. Gebruikers kunnen zoeken op datum, op artiest of op locatie om snel hun favoriete concert terug te vinden. Via het On Air icoon onderaan het scherm zie je in een oogopslag welk concert als eerste op het programma staat.

“De app bevat uiteraard alle nodige info over het concert (datum, locatie, ticketprijs, beschrijving)”, schetst Marc Steens, coördinator van Clubcircuit. “Via Borderlive kun je je favoriete concerten delen op Facebook en Twitter of je kunt je vrienden uitnodigen via mail. Voor concerten met online ticketverkoop kun je ook rechtstreeks tickets aanschaffen via de app. En met de knop ‘Route’ krijg je de weg naar de concertzaal uitgestippeld.”

De Borderlive app is gratis te downloaden via de AppStore (voor iPhone) en Android Market en werd ontwikkeld door Greencopper. Dit Canadese bedrijf is ook actief in Europa en ontwikkelde eerder al succesvolle applicaties voor Les Transmusicales (in Rennes), Le Printemps de Bourges, Reeperbahn in Hamburg en het Main Square festival in Arras. Het project geniet de financiële ondersteuning van het Fonds voor Microprojecten, Interreg IV A France-Wallonie-Vlaanderen en moet het grensoverschrijdend concertverkeer verder versterken.

De samenwerking tussen Réseau R.A.O.U.L. en Clubcircuit is niet nieuw: al in 2009 zetten ze samen TERMM (The EuroRegional Music Meeting) op poten. “Clubs als 4AD en De Kreun werken al een aantal jaren succesvol samen met Noord-Franse muziekclubs”, weet Marc Steens, coördinator van Clubcircuit. “De praktijk leert dat muziekfans steeds makkelijker de grens oversteken om er concerten te gaan bekijken. Vanuit Oost- en West-Vlaanderen sta je even snel in Lille of Tourcoing als in Brussel. Met Borderlive hebben ze nu een gratis app waarmee ze nog beter op de hoogte blijven en altijd de meest up to date concertagenda op zak hebben.”

Meer info over vzw Clubcircuit en de deelnemende clubs vind je op www.clubcircuit.be.