Camden Market: hemel op aarde?

door Phara Elsen

In december ben ik er, samen met een vriendin, even op uit getrokken en dit naar de hoofdstad der hoofdsteden: Londen. Op voorhand had ik een mooi schema opgesteld en op een donderdagvoormiddag leidde dat ons naar Camden.

Deze hippe buurt is het paradijs voor winkelliefhebbers. Het hoogtepunt is natuurlijk Camden Market, een buurt vol kleine winkeltjes. Van juwelen en designer stukken tot souvenirs en vintage, alles vind je er. We hebben er uren rondgelopen en ons geen minuut verveeld. Eén winkel was toch wel mijn favoriet en je vindt hem in het overdekte deel, naast de horse stable market, een stuk waar oude stallen omgetoverd zijn tot schattige winkeltjes. Maar die ene winkel dus, toen ik er voorbijliep zag ik het al meteen, wat een parel! Het krioelde er van de leuke jurken, rokken, jassen en tassen, zoals je op de foto’s kan zien.

Dus als je ooit eens in Londen bent, raad ik je aan om zeker een bezoekje te brengen aan Camden. Het zal je niet teleurstellen en het is eens iets anders dan al die drukke winkelstraten.