Coffee & Vinyl: zalig vertoeven tussen vinyl in Antwerpen

door Sam Hendriks

Een paar weken geleden bracht Pete Doherty een bezoekje aan een van Antwerps finest vinylzaken, Coffee & Vinyl in de Volksstraat op het Zuid. Hij poseerde er voor enkele kunstwerken van Bruneau, wat meteen de multifunctionaliteit van het pand weergeeft. Buiten een winkelruimte is het namelijk ook een kleine kunstgalerij en zoals de naam al doet vermoeden, kan je er ook genieten van een heerlijk tasje koffie (of thee, of chocomelk, voor ieder wat wils).

In 2011 toverde Lars Cosemans, voordien eigenaar van Vinyl, het pand om tot een hippe zaak en sindsdien is het al lang geen onbekende meer onder de liefhebbers van vinyl, of voor koffie-enthousiastelingen natuurlijk. Je kan er een zorgeloze zondagnamiddag doorbrengen met een lekkere cappuccino terwijl je tussen oude en nieuwe platen grasduint, bladerend door hun collectie muziektijdschriften of genietend van de muziek die uit hun boxen komt. Want dat is alvast een garantie.

Menig vinylliefhebber weet dat het er zalig vertoeven is tussen hun verzameling lp’s. De collectie stijgt ver boven genres uit – van blues en jazz, naar filmmuziek, punk en heel wat recente releases – en verder zijn er ook wat collectables te vinden.

En hebben we al gezegd dat er gratis wifi is? Je kan dus gewoon Indiestyle raadplegen, moest je niet meer weten wat te kopen.

Website Coffee & Vinyl