Fair Festival in DOK Gent op 8 september – ecologisch, biologisch en duurzaam

door Bart Somers

Fair betekent eerlijk én is het Engelse woord voor markt. Fair Festival wil je laten kennismaken met eerlijke, groene producten en alternatieven bij hartelijke mensen en dito bedrijfjes. Omdat elke dag Fair en elke dag een Festival kan zijn. En bovendien is het nog gratis ook. Zelf beschrijven de organisatoren hun event als volgt:

“Dok Gent aan de Dampoort is de ideale plek om Fair Festival te organiseren. Er is een marktplaats, waar je kan rondstruinen op onze markt. En niet zomaar een markt. Je maakt er kennis met ecologische, biologische en duurzame alternatieven: je vindt er bio-kledij, ecodesign, je komt meer te weten over ecologisch verbouwen, lekker veggie, we hebben een caravan waar je kan genieten van een korte, deugddoende massage, en nog veel meer.

Op Fair Festival kan je deelnemen aan tal van workshops: vegetarisch koken, permacultuur, upcyclen, bio-kledij en cosmetica, yoga… Laat deze buitenkans niet aan je voorbijgaan. We werken samen met onder andere Restaurant Avalon, Style Me Green, Yoga-On-Call en vele andere leuke en eerlijke bedrijfjes.

Om de honger te stillen houden we ‘s middags een gezellige veggie-BBQ met je vrienden of kinderen, in het hippe kader van DOK. De hele dag zijn er eetstandjes waar je kan proeven van overheerlijke vegetarische gerechten en producten.

Interessant om te weten: DOK Strand zal open zijn en er is een aangepast programma voor de kinderen. Zelfs de Dok Kantine wordt voor één dag omgetoverd en serveert aangepaste ecologische, biologische dranken.

Laat je geitenwollensokken thuis en aarzel niet om ook je sceptische vrienden mee te brengen naar Fair Festival op 8 september”.

Op de hoogte blijven? Check www.fairfestival.be