Garagerecords.be – Belgische webshop gespecialiseerd in vinyl

door Bart Somers

Onlangs ontdekten we Garagerecords.be, een fijne Belgische webshop die gespecialiseerd is in vinyl, en waarvan we het bestaan graag met onze lezers delen. Eigenaar/oprichter van de winkel is Dimitri De Prins, die vinyl begon te kopen op zijn 13de, en merkte dat de vraag naar vinyl zowel bij jongere als oudere muziekliefhebbers in de lift zit.

Voorlopig runt hij Garagerecords.be als hobby, en droomt hij ervan om langzaam maar zeker te groeien. In BelgiĆ« heeft hij nog niet veel concurrentie, hoewel de winstmarges toch gedrukt worden door collega’s uit onder meer Nederland, Duitsland en Engeland. Op de site vind je zowel vinyl als cd’s, allemaal mooi opgedeeld per genre. Het merendeel van het aanbod bestaat uit nieuw materiaal. In de toekomst zou je ook ook tweedehands vinyl moeten kunnen vinden. Garagerecords probeert in het aanbod een aantal klassiekers op te nemen, naast Belgische muziek en de toppers in het indie genre. Sterke punten zijn naar eigen zeggen een verzorgde en snelle levering.

De bedoeling van Dimitri is om op lange termijn zijn garage in te richten als platenwinkel waar je dan ook iets kunt drinken en gezellig naar muziek luisteren, vandaar ook de naam van zijn shop. Momenteel verkoopt hij via Ebay (winkelnaam garagerecords), Discogs ( garagerecords ) en uiteraard via www.garagerecords.be

Garagerecords op Facebook