Londonstyle: 5 tips voor de Indiestyler in Londen, deel twee

door Phara Elsen

Londen is een stad die bruist, één die je elke keer weer op een nieuw avontuur meeneemt. Je weet nooit waar je terecht zal komen. Om je toch een beetje een houvast mee te geven, zijn hier nog enkele tips om je volgende bezoek nog beter te maken.

MODE: Lazy Oaf, 19 Fouberts place, SOHO

Lazy Oaf draait rond grafisch ontwerp en verkoopt kleren, juwelen, kunst, … voor zowel mannen als vrouwen. Je mag je verwachten aan heel veel kleur en de gekste prints. De materialen die ze gebruiken zijn ook van zeer goede kwaliteit. De winkel in Soho is de enige, dus als je in de buurt bent, neem dan zeker eens een kijkje.

Lazy Oaf

ETEN: The Breakfast Club, 33 D’arblay street, SOHO

Wie uit is op een hartig ontbijt (brunch of lunch), kan terecht bij The Breakfast Club. De menukaart is enorm uitgebreid, van pannenkoeken tot een traditioneel Engels ontbijt. Ben je bang voor de caloriën, dan kan je ook muesli of een salade eten. Neem zeker je tijd voor je een beslissing maakt. Verschiet ook niet als je je bord voor je neus krijgt, de Britten weten nog altijd wat een goede portie eten is.

Tip: apple and cinnamon French toast

Ook in Angel en Hoxton

The Breakfast Club

UITGAAN: XOYO, 32-37 Cowper street, Islington

De oude en sfeervolle zalen zijn een beetje aan het verdwijnen en dat is een heel spijtige zaak, maar daardoor verschijnen er ook nieuwe plekken, die zoveel meer zijn dan een gewone “venue”. XOYO is zo’n voorbeeld. Je kan er naar optredens gaan, maar het is ook een kunstgallerij en studio. Bekijk voor je naar Londen vertrekt zeker eens de line-up op hun site.

Tip: Neem oordopjes mee!

XOYO

MODE: The East End thrift store, Unit 1a Assembly Passage, Shoreditch regio

(bron)

Dit pakhuis ligt nogal afgelegen, maar is zeker de moeite waard. Ik stel voor om aan het dichtst bijzijnde metrostation uit te stappen (Whitechapel) en je zo op weg te begeven naar deze winkel. Van hieruit is het een 20-tal minuutjes stappen naar Brick Lane, enz. Het voordeel aan zo’n afgelegen winkel is dat de prijzen heel goed meevallen, veel beter dan in de hippe winkels van Brick Lane. Af en toe is er ook een soort rommelmarkt, waar je betaalt per gevulde zak (kleine zak = 10 pond, grote zak = 20 pond).

The EastEndThriftStore

ETEN: The Hummingbird Bakery, 155a Wardour street, SOHO

Dit is een paradijs voor zoetebekken! The Hummingbird Bakery is vooral gekend voor zijn uitgebreide aanbod aan cupcakes, maar je kan er ook nog vele andere lekkere zondes vinden, zoals taarten, cakes en brownies. De perfecte plaats om terug op je positieve te komen, na al dat shoppen.

Tip: er bestaat ook een Hummingbird bakboek, zodat je zelf al dit lekkers kan maken.

Ook te vinden op Portobello road (Notting Hill) en Old Brompton road (South Kensington)

The Hummingbird Bakery