Oxfordstyle: 5 tips voor de Indiestyler in Oxford

door Phara Elsen

Oxford staat voornamelijk bekend als universiteitsstad bij uitstek, maar er is nog een heel pak meer te beleven en te bezichtigen. Hieronder geven we een kort overzicht van plekken die je zeker niet mag overslaan bij een bezoek aan deze stad.

MODE: The Unicorn, Ship Street 5

Je zal je ogen niet geloven als je voor deze tweedehandswinkel staat. De etalage ziet er al veelbelovend uit en eens je binnen gaat, zal je merken wat een uitzonderlijke winkel het is. Van boven tot onder is deze gevuld met kleren, tassen en schoenen. De winkel wordt opengehouden door een zeer lieve oude mevrouw, die je met plezier zal helpen als je iets speciaals zoekt, want het zelf vinden kan een hele opdracht zijn.

UITGAAN: Cowley Road
Op Cowley Road vind je ook nog enkele tweedehandswinkels, maar deze plaats is vooral bekend voor zijn muziekscene. Helemaal op het einde van deze straat bevind zich de O2 Academy (vroeger gekend als The Zodiac), maar ook op andere plaatsen kan je naar optredens gaan.

O2 Academy oxford

UITGAAN EN ETEN: de buurt rond Walton Street, “the Jericho area”

In deze buurt krioelt het van de leuke pubs en restaurants. We vonden hier een leuk Grieks adresje, genaamd Manos (Walton Street 105). Ook The Jericho Tavern (Walton street 56), waar onder andere Radiohead hun debuut maakte in 1987, tref je hier aan. Ook nu treden er nog steeds bands op.

The Jericho Tavern

Manos

SOUVENIRS: Alice’s shop, Saint Aldates 83

Dit kleine winkeltje is de originele winkel uit het verhaal: de echte Alice kocht hier namelijk haar snoepgoed, zo’n 140 jaar geleden. Deze shop bevat alle souvenirs die je maar zou willen omtrent Alice in Wonderland.

Shop

MUSEA: Museum of Natural History en Pitt Rivers, Parks Road

Deze twee musea zijn gratis te bezoeken en zijn gelegen in een prachtig gebouw. Je kan hier vele uren doorbrengen. In het eerste kan je allerlei wezens bezichtigen (van dinosaurusskeletten tot de Oxford dodo). In het tweede vind je meer over de Afrikaanse cultuur. Zeker de moeite.

Museum of Natural History

Pitt Rivers Museum