PAOM, Print All Over Me

door Sam Hendriks

PAOM, of Print All Over Me, is een online platform waar jonge designers, kunstenaars, amateurs of je buurman illustraties kunnen uploaden die vervolgens door de mensen van PAOM op allerlei soorten textiel geprint worden. Van simpele t-shirts, leggings en bodycons tot gordijnen, kimono’s, bucket hats en ‘shorteralls’ : er is weinig dat je hier niet zult vinden. Bovendien past PAOM zijn assortiment steeds aan aan het seizoen. Zo vond je er tijdens de zomer nog strandhanddoeken, zomerjurkjes, shorten en badpakken. Nu tref je er de  herfst- en wintercollectie aan (inclusief spookkostuums!), met een hele nieuwe lading illustraties.

slideshow_3

Het juiste ontwerp vinden tussen de 500 pagina’s is geen eitje, maar ze geven je waarschijnlijk wel meer voldoening dan die van sites als CONSTRVCT of Threadless. Het grootste verschil is net dat gigantische aanbod. Niet enkel de keuze aan ontwerpen, maar voornamelijk de keuze aan verschillende kledingstukken is gigantisch. Verder heb je op PAOM de mogelijkheid om werkelijk all over een kledingstuk te printen, terwijl je op andere soortgelijke websites vaak binnen een bepaald vierkant moet blijven.

poolio

Goede kwaliteit en unieke ontwerpen gaan niet zonder kostprijs, met andere woorden: het is niet bepaald goedkoop, maar nog steeds betaalbaar. Een t-shirt heb je voor $38, een jumpsuit pas voor $180. Momenteel liggen de verzendkosten bovendien nog heel hoog (€34). Een volgende teleurstelling: elk ontwerp wordt on demand geprint, waardoor je zo’n 2 tot 4 weken kan wachten op je unieke shorterall met drakenschubben.

PAOM website