Queens of Sounds – een uniek kledingmerk dat muziek en stijl combineert

door Phara Elsen

Drie jaar geleden werd er in Oost Londen een geweldig iets opgericht. Queens of Sounds, afgekort QOS, is een hip kledinglabel voor muziekliefhebbers. De naam is immers afkomstig van de ontwerpster haar liefde voor geluid. Gelijk welk geluid.

Op de website kan je de gehele collectie bekijken. Deze bestaat uit allerlei items, waaronder leuke jurken, hoodies, T-shirts, …, allemaal voorzien van een exclusief grafisch ontwerp. Een voorbeeld hiervan is de Vertigo collectie, waar duizelingwekkende lijnen de kledingstukken versieren.

Maar wat maakt dit kledingmerk nu zo speciaal? Wel, op hun site hebben ze een sectie genaamd Queens & Kings. Daarin vind je verschillende bands (Mystery Jets, Foals, Eugene McGuinness,…) die hun liefde tonen voor het merk en poseren met een QOS tas of T-shirt. Eén van de groepen die je het vaakst ziet verschijnen is Late of the Pier, die de kleding echt heel vaak dragen.


(Faley van Late of the Pier in een Queens of Sounds t-shirt)

Een uniek kledingmerk, dat muziek en stijl combineert, beter kom je nergens tegen. Een klein minpunt is wel de online winkel, die nog helemaal opgemaakt is met japanse tekens. Er bestaat ook een Engelse versie maar die bevat niet alle items. Ik hoop dat ze snel ergens een winkel openen in Londen.

Queens of Sounds