Tourmanagement.com: Webtool voor tourmanagers

door Jason Callewaert

Tourmanagement.com is een nieuw webplatform voor bands en tourmanagers. Wie er precies achter zit, weten we niet, maar een blik op hun klantenlijst, die onder andere Triggerfinger, Selah Sue en The Van Jets bevat, laat ons vermoeden dat het hier om een Belgisch product gaat.

Op de site kun je een persoonlijk profiel en een bandpage aanmaken. De beheerder van die pagina wordt aanzien als de tourmanager. Hij kan zowel muzikanten als crewleden aan de band toevoegen. Iedereen kan vervolgens zijn persoonlijk profiel aanpassen aan zijn of haar noden. Zo geeft de persoon aan of hij al dan niet vegetariër is, een voorkeur heeft voor een zitje aan het raam in het vliegtuig en of er een probleem mee heeft om een hotelkamer te delen. Het geeft de tourmanager dus alle informatie die hij nodig heeft om ervoor te zorgen dat de artiesten zich goed voelen on the road. Ook het verloop van de tour wordt overzichtelijk weergegeven in de vorm van een aangepaste kalender.

Het belangrijkste van een tour zijn uiteraard de concerten. Hiervoor kun je terecht op de eventpagina. Bij het aanmaken van het evenement kun je aangeven wat voor show het is (headline, support of promo) en aanduiden of het al openbaar gemaakt is of zelfs nog niet eens bevestigd. De band- en crewleden kunnen ook via een Doodle-achtige pagina aangeven of ze beschikbaar zijn. De tourmanager zelf kan op de site zijn callsheet opmaken, hiervoor ook gebruik makend van de database van concertzalen die Tourmanagement.com de gebruiker aanbiedt. Evenementen zijn eenvoudig te delen op social media en overzichtelijk af te printen.

Een profiel aanmaken is gratis en de eerste tien evenementen ook, zonder beperkingen. Vanaf dan kost een account je € 295 voor drie maanden en € 995 voor een jaar. De site geeft wel aan dat kortingen mogelijk zijn wanneer je voor een management of booker werkt.

Neem zelf een kijkje op Tourmanagement.com