Vintage in Brussel met Arlequin, Episode en Sussies

door Phara Elsen

Antwerpen kwam al enkele keren aan bod in deze rubriek. Onlangs heb ik een dagje Brussel ingelast. Niet enkel om van deze mooie stad te genieten, maar ook om een speurtocht te houden naar leuke tweedehandswinkels. Aangezien Brussel voor mij een doolhof is, was dit geen makkelijke opdracht.

De winkel op de foto hierboven heb ik per toeval gevonden. Ik stond voor het wereldberoemde Manneken Pis en zag in de verte een gebouw met leuke stencils op. Dit bleek Arlequin te zijn, een tweedehands muziekwinkel, volledig gevuld met vinyls. Allemaal mooi gesorteerd via type muziek, plaats en tijd. Dit maakte het zoeken toch iets aangenamer. Zeker een aanrader!

Ik zette mijn zoektocht verder en kwam uit bij Episode. Deze naam klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. Er is er namelijk ook zo 1 in Antwerpen, maar deze vond ik nog stukken beter. Dit komt misschien doordat ik al zoveel tijd in die van Antwerpen heb doorgebracht. Alles is heel leuk ingericht en heel gezellig om er wat tijd te spenderen. Je vindt er echt alles: tassen, jurken, sjaaltjes, hemden, rokjes, T-shirts, zonnebrillen, enz. Dit allemaal zowel voor mannen als vrouwen.

Hierna ging ik naar de Lombardstraat, nr. 74. Daar ligt de Sussies, eveneens te vinden in Antwerpen, Amsterdam en Londen. Persoonlijk vind ik die van Antwerpen wel stukken beter, maar deze in Brussel was ook wel de moeite waard. Het aanbod is gewoon veel kleiner. Je vindt er wel hele leuke pumps.

Brussel is voor menigeen een stad met vele fijne geheimen. Ik raad iedereen dan ook aan om onze hoofdstad eens te vereren met een bezoekje.

Arlequin
Sussies
Episode