Zomer, zon, rommelmarkten

door Phara Elsen

De zon schijnt weer volop en dat betekent niet alleen terrasjes en picknicken, maar ook: rommelmarkten. Ons kun je er in elk geval regelmatig tegen het lijf lopen. Natuurlijk kom je stapels prullen tegen die echt niets meer betekenen, maar soms vind je ook echt unieke dingen. We hebben er al talloze leuke spullen gekocht (voor bijna niets), die we nooit meer kwijt willen.

Boeken en vinylplaten zijn er met hopen te vinden. Je hebt wel veel tijd nodig om ze te doorzoeken, maar dit kan je nog exclusieve dingen opleveren. Mensen beseffen soms niet wat ze weggeven. Een ander veel voorkomend item zijn de oude juwelen: broches, kettingen, ringen en horloges (voornamelijk te vinden bij de iets oudere dames). Verder heb je de kleren, schoenen en tassen. Naar de kwaliteit kijken is uiteraard altijd raadzaam. Daarnaast heb je natuurlijk de meubelen die je voornamelijk vindt op de grotere markten of de gespecialiseerde antiekmarkten.

Ondergetekende kijkt vooral naar oude camera’s. Deze zijn helaas moeilijk te vinden… Ik heb enkele maanden geleden nog twee Polaroids gekocht, maar het blijkt dat voor dit type de film niet meer gemaakt wordt en ik moet ze laten aanpassen. Een logische maar zeker niet overbodige tip: vraag altijd goed na of hij nog werkt en of het type film nog bestaat. Soms weten de mensen het zelf ook niet, maar als decoratie zijn ze ook best mooi. Wat ook leuk is om te kopen zijn oude foto’s.

Zoek je een rommelmarkt bij je in de buurt, kijk dan op Rommelmarkten.
Eén die je zeker eens moet bezoeken, is de Noordermarkt te Amsterdam.