Freecycle Indiestyle: massa’s concerttickets te geef

door Thomas Konings

Hallo daar, we hebben hier een heleboel concerttickets liggen waar we dringend van af moeten. Check hieronder om welke concerten het gaat en mail asap info@indiestyle.be bij interesse. Vermeld zeker je naam, wat je wil winnen en geef onze man (Thomas) een paar complimentjes.

Zagar / VK / 14 oktober / 1 duoticket te geef

De Oost-Europese muziekscene heeft voor de meesten onder ons nog veel geheimen. Zagar zou er wel eens een van kunnen zijn. Afgaande op het onderstaande ‘Sleepwalking’ is de dance-pop van deze jongens net zo aanstekelijk als een gemiddeld Balkan beats-hitje, maar voor de rest dan toch net iets beter. Ga het vooral zelf ontdekken in de Vaartkapoen. (info & tickets)

Alex G / Botanique / 17 oktober / 2 duotickets te geef

We hebben hier bij Indiestyle speciaal op 17 oktober een vergadering in Brussel gepland, net voor het optreden van Alex G omdat we weten dat al onze schrijvers die avond toch in Botanique te vinden zijn. Alex G is een grote meneer en het zal ongetwijfeld niet lang meer duren voor de sympathieke lo-fi-pop-singer-songwriter in zalen groter dan de Witloof Bar speelt. (info & tickets)

Girl Band / Botanique/ 20 oktober / 2 duotickets te geef

Kijk, een jaar geleden hadden we al voorspeld dat Girl Band de shit zou worden en nu blijkt het debuutalbum ‘Holding hands with Jamie’ ook echt een bom. Soms wil ondergetekende tijdens het beluisteren van die langspeler de volumeknop voorbij het maximum draaien en dan is dat dus onmogelijk. Gelukkig zal dat live geen probleem zijn, want een show van de Ieren gaat er LUID aan toe. (info & tickets)

Speedy Ortiz / Botanique / 26 oktober / 2 duotickets te geef

De Amerikaanse underground produceert de ene na de andere heerlijke indierockband en Speedy Ortiz is waarschijnlijk een van de bekendere vruchten uit die scene. Voor wie het af en toe wat rauwer en stekeliger mag zijn recent uitgebrachte platen ‘Foil deer’ en ‘Major Arcana’ aanraders, net als hun show op 26 oktober in onze hoofdstad. (info & tickets)

J Fernandez / Cactus Club / 30 oktober / 5 duotickets te geef

Extra veel tickets voor een extra grote aanrader! J Fernandez veroverde vanzelfsprekend al een plekje in onze Punch, Brothers, Punch-rubriek met het fijne, warme ‘Between the channels’. Ondertussen heeft de singer-songwriter dit jaar ook een debuutplaat uitgebracht: ‘Many levels of laughter’, dat meer knisperende en gezellig psychedelische liedjes laat horen. (info & tickets)

Low + Mike Noga / Le Grand Mix, Tourcoing / 30 oktober / 1 duoticket te geef

Eigenlijk is er geen introductie meer nodig voor Low, natuurlijk. Misschien kan het wel geen kwaad om nog eens even aan te stippen dat de slowcore-legendes net een uitzonderlijk prachtig nieuw album uitgebracht hebben, ‘Ones and sixes‘. Onze man zei daar onder meer over: “Twijfel overheerst, en het donker in Sparhawk druipt na twee meer optimistische lp’s weer uit alle kieren en gaten.” (info & tickets)

Flako + Vuurwerk / Cactus Club / 31 oktober / 3 duotickets te geef

Ah, Flako. Zijn laatste album ‘Natureboy’ lijkt nogal onopgemerkt voorbij te gaan, maar verdient eigenlijk echt alle aandacht. De plaat is divers en coherent tegelijk; de ene keer om te dromen, de andere keer om te dansen. Alle songs zijn prachtig afgewerkt en baden in een warme gloed, waardoor de producer er glansrijk in slaagt een eigen, natuur-geïnspireerd universum op poten te zetten. (info & tickets)

Deerhunter + Atlas Sound / Le Grand Mix, Tourcoing / 9 november / 1 duoticket te geef

Een optreden van Deerhunter met een support van Atlas Sound, alleen al op papier is het legendarisch. Met een nieuwe plaat onder de arm en een frisse geut levenlust komen Bradford Cox en co onze kant op, voor het eerst sinds veel te lang. (info & tickets)

Ought + Yung / Le Grand Mix, Tourcoing / 26 november / 1 duoticket te geef

In een dra te lezen review van het nieuwe Ought-album besluit onze recensent Beau Janssens dat koppigheid loont. Eigenzinnig timmeren de jongens immer verder aan de weg, zonder daarbij compromissen te sluiten. Wie de band al op een podium aan het werk zag, weet dat de groep live intense shows brengt. Wie blogs leest, weet dan weer dat Yung een heel cool voorprogramma is. (info & tickets)