Komt dat zien: Cameron Avery is het nieuwste gezicht van de bloeiende Perth-scene

door Sigi Willems

Woehaaa! Jolijt! Hoog en schel meisjes-gegil! Cameron Avery komt op 19 april een concert geven in de Botanique te Brussel. “Cameron Ave-wie?”, horen we sommigen al denken. Wel, het betreft hier niet zomaar de eerste de beste Australische singer-songwriter, maar wel de enige echte live-bassist van de iconische psychedelic pop/rock-band Tame Impala. Vorige maand bracht hij op Anti Records z’n eerste langspeler uit: ‘Ripe dreams, pipe dreams’. Een flauw, psychedelisch afkooksel van Kevin Parkers bovenvermeld geesteskind? Nope, iets compleet anders, namelijk iets dat je moet gaan checken. En wel hierom.

Wanneer Tame Impala niet op tournee is, hebben de leden tijd om zich met andere projecten bezig te houden. Drummer Jay Watson heeft zo zijn psychedelische disco-projectje GUM, Julian Barbagallo produceert onder de niet zo subtiele schuilnaam Barbagallo Franstalige dreampop-songs en voormalig lid Nicholas Allbrook deed al van voor zijn afscheid zijn eigen ding bij Pond en sinds kort ook solo onder zijn eigen naam. Het was dus slechts een kwestie van tijd vooraleer ook onze Cam zijn eigen weg zou inslaan. Van al deze acts is het zijn plaat ‘Ripe dreams, pipe dreams’ die het meeste afwijkt van al de rest: geen spoor van ook maar eender welke psychedelica te bekennen, wel serieuze, jazzy croonerpop uit de jaren stillekes. Check in deze video hoe Avery het album tot stand deed komen:

Daarnaast presenteert Cameron Avery zich op z’n album als een onweerstaanbare Don Juan. Met zijn lage, warme stemgeluid en opgetutte uiterlijk doet hij alle vrouwenharten sneller slaan: zijn concert in de Botanique is de ideale gelegenheid om je te laten inpakken door z’n natuurlijke charmes. Zij die de ambitie hebben om een even succesvolle vrouwenverslinder te worden, kunnen het optreden beschouwen als een soort leerschool.

Aanschouw hier de zwoele danspasjes van Cameron, in de clip voor het nummer ‘Dance with me’ vanop z’n eerste album. Live schijnt het er zowaar nog hitsiger aan toe te gaan.

Cameron zakt trouwens niet alleen af naar de Botanique: er is ook een opwindend voorprogramma. Het betreft een gloednieuwe, bizarre psychpop-band uit het Brusselse, BIMBO DELICE. Met nog geen 600 facebook-likes komen ze rechtstreeks uit de indie-underground van onze geliefde hoofdstad. Komende woensdag in de Botanique krijg je dus een unieke kans om je hipster-vriendjes te overklassen met je weergaloze knowhow over de opkomende acts in de Brusselse alternatieve scene.

Check hier één van BIMBO DELICE’s catchy, zomerse singles, ‘Overlove’:

Overtuigd? Dan hopen we je graag volgende week woensdag in de Botanique te zien. We mogen vijf duotickets weggeven voor de show; al wat je daarvoor hoeft te doen is een vriendelijk mailtje sturen naar tom.bola@indiestyle.be voor zondagavond. Meer info en tickets vind je hier.