Win 2×2 combitickets voor het Amsterdamse festival London Calling

door Milena Maenhaut

London Calling viert zijn 25e verjaardag op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober in de Paradiso in Amsterdam. De programmatie van het Nederlandse festival groeien vaak uit tot rotsen in het muzieklandschap, zo zijn o.a. Franz Ferdinand, Blur en Slowdive in hun jonge jaren de revue gepasseerd. Ook dit jaar verrast het indie-festival met een scherpe line-up, waar o.a. Alex G, Pinegrove en Franky Rose niet aan ontbreken. Uit de affiche van dit jaar belichten we voor jullie zes nieuwkomers:

HAUS (vrijdag)
Het indie rock-vijftal uit Noord-Londen is niet bang van een goede dosis entertainment tijdens hun shows. Al wordt HAUS vaak in de lijn van Two Door Cinema Club geplaatst, creëren ze een unieke sound. London Calling noemt het vijftal dan ook “een band om scherp in de gaten te houden”. Wij zijn alvast benieuwd.

Downtown Boys (vrijdag)
Amerikaans punkrock-trio Downtown Boys rockt met hun tweetalige nummers maatschappelijke conventies aan de kant. Vrijdag wordt dan ook heerlijk schommelen tussen swingende sax, moshbare riffs en melancholie. In augustus kwam de nieuwste plaat van de band, ‘Cost of Living’, uit.

Cabbage (vrijdag)
Met voeten in bands als Twisted Wheel en Where’s Strutter brengt Manchester’s Cabbage eigenzinnige indie rock. Frontman Joe Martin’s verleden als performance poet geven de nummers een dichterlijke toets. Eerder dit jaar bracht Cabbage, dat al support gaf aan Kasabian, een collectie van eerder werk uit met ‘Young, dumb and full of…’.

Girl Ray (zaterdag)
Londens trio Girl Ray levert oprechte pop op de eerste dag van het jubileum. In augustus verscheen via Moshi Moshi ‘Earl grey’, de eerste langspeler van de dames. Met warme en herkenbare teksten durft Girl Ray ook al eens de experimentele tour op te gaan.

Hurray for the Riff Raff (zaterdag)
Alynde Lee Segarra, creatief brein van de driekoppige band uit Bronx, doorkruiste als straatmuzikant Noord-Amerika. Die wanderlust legt ze dan ook in haar muziek. Het folktrio bracht eerder dit jaar ‘The Navigator’ uit en keert zo terug naar de Puerto Ricaanse roots van de zangeres.

Superorganism (zaterdag)
De Britten van Superorganism werden afgelopen januari met een luttele drie nummers de lucht in gebombardeerd na plotse media-aandacht van de single ‘Something for your M.I.N.D.’.  Onder andere Frank Ocean pikte het nummer op. Zo scoorde de tot dan toe vrijwel onbekende band een contract bij Domino Records. Wij zijn benieuwd wat de eigenwijze poppers nog meer in petto hebben in Amsterdam.

London Calling vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober in Paradiso. Dagkaarten kosten je 20 euro, een weekendpas 35. Wie meedoet aan onze wedstrijd kan helemaal gratis naar Amsterdam, mail dus vliegensvlug naar info@indiestyle.be.
Tickets en de volledige line-up vind je op de website.