TMGS – Borders OK: aanstekelijk indiepopgeluid

door Indiestyle

Reeds tien jaar lang bewijzen The Moe Greene Specials (sinds een paar jaar verkort tot TMGS) dat indie die naar Ennio Morricone lonkt ook in België kan gemaakt worden. In een decennium tijd wisten ze tal van lovende recensies te vergaren en waren ze graag geziene gasten in Duitsland en Zwitserland. Ondertussen zijn deze heren uit Kalmthout met “Borders OK”, opgenomen in de Hilversumse studio Graveland, aan hun derde cd toe.

Ook al kun je de Kalmthoutse Heide bezwaarlijk een prairie noemen, toch klinken deze Vlamingen bij momenten even leuk en geïnspireerd als Calexico of zelfs het latere werk van Tindersticks. Je hoort duizenden trompetjes, sommige nummers bezitten de geur van verschroeide aarde zoals je dat alleen in spaghettiwesterns kan zien, en toch gaat het hier zeker niet om een bende treurwilgen. De meeste songs bezitten een meer dan aanstekelijk indiepopgeluid waarvan het radiohitje “Heart in ruin” een mooi voorbeeld is.

TMGS mag dan misschien wel in een Americana-hokje zitten, hun muziek bevat meer dan genoeg variatie om een cd lang te kunnen boeien. “Borders OK” is een volwassen plaat die de aandacht van de muziekliefhebber zeker verdient.

Luister gratis naar enkele nummers van TMGS op Facebook.