vi.be media: Indiestyle over Le Manou

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we op onze website en op die van vi.be onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Le Manou voor.

Een vi.be uit Durbuy, dat hadden we nog niet gehad. Tot nu dus, want Le Manou is een jongedame met West-Vlaamse roots die momenteel aan de gans andere kant van België huist. Dat ze tegenwoordig als inwoner van Wallonië dan weer in Gent studeert, maakt het op Belgisch niveau helemaal exotisch.

Le Manou klinkt vertrouwd en eigenwijs tegelijk. Enerzijds horen we elektronische klanken die het vandaag bij wel meer artiesten goed doen. Het is dansbaar en dromerig, en kan in dat opzicht gemakkelijk in een playlist gegoten worden met het gros van de acts die anno 2017 hip zijn.

Aan de andere kant is de voertaal hier Frans, wat het geheel toch een ander tintje geeft. Ook muzikaal zijn er breaks en wendingen die niet elke andere artiest uit zijn of haar hoed weet te toveren.

Fijn weetje: net als onder meer Max Colombie, Matthieu Terryn en Oliver Symons heeft Le Manou een verleden in Junior Eurosong. Daarnaast deed ze het blijkbaar ook niet onaardig in The Voice Belgique. Hokjesdenken is niet meer van deze tijd, en afgaande op wat we nu horen is snel plat succes momenteel niet de hoogste prioriteit. Deze sound staat er, en zou de komende maanden weleens menigeen kunnen verbazen.

Le Manou op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.