Header image

Première: Joeri Chipsvingers trekt ten strijde tegen ‘Het Paprika Pact’

door Mattias Goossens

Joeri Chipsvingers is het alter ego van Michiel De Naegel (30,000 Monkies / Youff), geboren uit diens afstudeerproject aan het conservatorium van Gent. Op vrijdag 16 oktober verschijnt zijn conceptplaat ‘De avonturen van Joeri Chipsvingers’ bij FONS Records, waarop hij allerhande chipsgerelateerde avonturen beleeft. Omdat hij niet over taalvaardigheid beschikt, vertaalt hij alles naar hoogst vervelende avantgardistische klassieke muziek met behulp van een elfkoppige vriendengroep. Vandaag mogen we je in première de videoclip bij ‘Joeri Chipsvingers en het Paprika Pact’ voorstellen. We spraken met Joeri af in de chipsrayon voor wat toelichting.

Hey Joeri, wat is jouw superkracht naast een totaal gebrek aan grip en immuniteit voor diabetes?

Ik bén één grote superkracht, net zoals iedereen.

Wat is jouw origin story? Ben je geboren aan een aardappelplant, gevallen in een vat paprikapoeder of als prematuurtje in een chipsoven gelegd?

Ik denk dat we ondertussen al wel genoeg superheldenfranchises hebben zien passeren om te weten dat origin stories pas later komen? Geduld dus!

Welke nog niet bestaande chipssmaak moeten ze dringend maken?

Goh, door al die ervaring is er onder mijn nagels stilaan wel een unieke kruidenmelange ontstaan. Misschien valt er daar wel iets mee te doen? Soms droom ik na een zware dag vol avontuur ook wel van iets vluchtigs, iets lichtpittig met een basilicumtwist. Ik weet niet of het iets is, of kan zijn. Misschien slaat deze droom de bal wel serieus mis. Maakt ook niet zoveel uit, ik ben al lang blij dat er nog dromen zijn.

Welke chips moeten verboden worden, en waarom?

GROENTECHIPS wegens misdaden tegen alles en iedereen, overal en altijd. Een verzieking van onze samenleving. Een complot van een select, maar intens jaloers clubje groenten. Maar ik laat mij niet doen! Het wordt een lange, bittere strijd, dat zeker. Gelukkig is elke Joeri-liveshow een stap in de goede richting. Laat mij wel even een misverstand uit de wereld helpen: ik heb niets tegen groenten op zich! Wel tegen groenten die het misplaatste lef hebben om zich aan een carrière in de chips te wagen. PASTINAKEN BLIJF BIJ UW WINTERSE LEEST.

Een zeer belangrijke vraag: ribbels of geen ribbels?

Glad, geribbeld, gewokkeld, geringd, zo in de vorm van een hyperbolische paraboloïde, zogezegd “misvormd” (kom nou) … Ik maak geen onderscheid, mijn appetijt is groot, laat maar komen.

Een minder belangrijke vraag: denkt Joeri Chipsvingers na over politiek engagement?

Je bedoelt aan een officiële partij die eindelijk eens op een overzichtelijke en efficiënte manier de belangen van de chips en chipsvrienden behartigt? Een soort van PVDC? Nee, eigenlijk niet.

Ook nog een relevante vraag voor de video: wat is het Paprika Pact?

Voorlopig nog geheim (flauw, sorry).