Première: Londens punktrio Dream Wife beukt er intelligent op los met single ‘F.U.U.’

door Gilles Dierickx

Dream Wife ontstond in 2015 binnen de muren van de universiteit van Brighton, maar daardoor lieten Alice, Bella & Rakel zich allesbehalve tegenhouden. Eens de schoolpoorten achter het female force trio dichtvielen, verkasten ze naar Londen, om zich daar compleet op hun muziek te storten. En het resultaat mocht er zijn: de punkrocksters werden opgepikt door The Guardian als new band of the week, lovende woorden voor hun debuut-ep én tournees met Sleigh Bells en The Kills.

Intussen verscheen hun volwaardige eerste plaat – vijf sterren in NME, vier bij The Line Of Best Fit – en daarop bestendigt de band z’n revelatiestatus nu helemaal. ‘F.U.U.’ is de laatste track op hun titelloze album, en meteen een nieuwe single, die wij als eerste aan je voorstellen.

De punch druipt haast letterlijk van dit lied, met een rauwheid die zo uit de scene van een 80’s New York City kan komen. Geen gebeuk óm het gebeuk bij Dream Wife, echter: de vocals en en riffs geven elkaar de juiste ruimte, en dan moet ook de IJlandse rapster Fever Dream haar eigenzinnige rhyme nog spuwen.

Wordt Dream Wife een grote? Gezien ze met hun verse plaat onder de arm binnenkort met The Vaccines op arenatour gaan, en daarna terug The Kills supporten in de VS, lijkt dat ons een understatement.

Beluister ‘F.U.U.’ hieronder.

Op 18.03 staat de groep in de AB Club (info & tickets).