SeizoensKlanken strikken vijf productietalenten voor remix-ep ‘Kunst/Wet’ (première)

door Thomas Konings

Vorig jaar brachten SeizoensKlanken de felgesmaakte ep ‘metropool‘ uit, waarop ze jazz en psychedelica door de blender haalden. Denk Darkside, maar dan kleurrijker, chiller en nog meer uitgesponnen. Een van m’n persoonlijke favorieten op de release is zonder twijfel ‘Arts/Loi’, dat misschien nogal snel als achtergrondmuziek kan overkomen, maar eigenlijk echt een lekker aanzwellende trip is met een hoofdrol voor een megavette gitaarescapade.

Nu hebben Freek en Gilles van SeizoensKlanken aan vijf producers waar zij sterk in geloven gevraagd om net dat nummer te remixen. Het resultaat kan je hieronder in première beluisteren. FRIS, voor de trouwe Indiestyle-lezer geen onbekende, smeert lekker veel siroop onder die grillige gitaar en speelt eventjes met chants om er een soort Soulection-proof banger van te maken. Gentenaar Freddy Bracker levert een bass-heavy bijdrage die net zo groovy als fonkelend is, terwijl SuMi het origineel omtovert tot een donkere ambient-soundscape met een bijna behekste vibe. Title verlaat ‘Arts/loi’ nog verder richting een pulserende sound die spanning en ontspanning heerlijk combineert, en Bluen geeft het nummer een tropische vibe met junglesamples naast verkruimeld handgeklap dat alle zintuigen prikkelt.

Seizoensklanken

Het is mooi om te zien hoe alle producers op ‘Kunst/Wet’ hun eigen toets geven aan de originele productie en het zorgt er ook voor dat het resultaat een heel eclectisch hoopje muziek geworden is. Da’s natuurlijk een goeie zaak, anders zou de ep in z’n geheel moeilijk beluisterbaar zijn. Hou SeizoensKlanken in de gaten, hou ook zeker deze vijf remixers in de gaten, en hou onze site ook af en toe in de gaten voor meer premières van Belgisch talent.