Thurston Moore en 5 andere Democrazy-tips in december

door Bart Somers

Democrazy mag dan een concertorganisator zonder eigen zaal zijn, het programma voor december liegt er niet om: keuze zat. We lichten alvast enkele tips uit de kalender. Tickets en de volledige kalender vind je op www.democrazy.be.

Zinger – Café Walrus (02.12) en Kinky Star (11.12)

Zinger won in september het Gentse rockconcours De Beloften, en krijgt daardoor een groot aantal podiumkansen. Als we je zeggen dat in het verleden onder meer Intergalactic Lovers en The Bony King of Nowhere deze wedstrijd wonnen, weet je dat dit niet zomaar een titel is.

Zinger vi.be

Austra – Charlatan (09.12)

Austra maakt breekbare nummers waarop de grens tussen new wave en klassiek vervaagt. Maar niet alles wordt zomaar prijsgegeven. Zo kun je blijven twijfelen of hun debuutalbum voer voor de dansvloer is, of eerder voor de koptelefoon.

Austra website

Customs + Rock Bujumbura – Vooruit (11.12)

Customs hoeven we niet meer echt voor te stellen, waardoor we de spotlights kunnen richten op Rock Bujumbura, dat gitaren, drumstellen, keyboards, PA’s, versterkers, effectenbakjes, enz. inzamelt om de droom van Burundese jongeren waar te maken: een eigen muziekgroep oprichten. De eerste tien die een instrument binnenbrengen op de avond van het concert krijgen gratis toegang tot het optreden.

Customs website

Rock Bujumbura website

Thurston Moore – Vooruit (13.12)

Zanger, gitarist, componist en mede-oprichter van de noise-rockband Sonic Youth (°1981). Bezieler van tientallen zijprojecten met talloze artiesten. 34ste beste gitarist aller tijden volgens Rolling Stone. En héél véél meer.

Thurston Moore MySpace

Glimps – verschillende locaties (16 + 17.12)

Glimps is een showcase festival dat verspreid over 2 dagen een hoop artiesten op verschillende Gentse podia zet. Dit soort initiatieven ligt de Indiestyle-redactie erg nauw aan het hart. Klik hier voor een overzicht van de artikels waarin we al aandacht hadden voor Glimps

Glimps website

Geike – Vooruit (23.12)

Geen enkele zangeres zal ooit nog zo hard het gezicht van Hooverphonic zijn als Geike Arnaert. Tegenwoordig maakt ze solo het mooie weer als Geike. Op 23.12 stelt ze haar debuutalbum voor, dat sinds half oktober in de winkels ligt en sindsdien onafgebroken in de Ultratop Albums staat.

Geike website

Tickets en de volledige Democrazy-kalender vind je op www.democrazy.be.