Elf concerttips -en tickets voor een mierzoet maart

door Yannick Verhasselt

Maart is in aantocht en dat betekent een nieuwe golf van opwindende live muziek die de Belgische podia zal overspoelen. Van intieme optredens in gezellige muziekclubs tot grootschalige shows in gerenommeerde concertzalen, er is voor elk wat wils deze maand. Na een al zeer rijkelijk gevuld voorjaar qua Belgische releases, is het dan ook niet meer dan normaal dat die op tournee gaan met die nieuwe muziek. En dat we een overzicht geven van waar je volgens ons écht heen moet. Het enige wat je daarvoor moet doen om kans te maken, is een overtuigend mailtje sturen naar info@indiestyle.be en vermelden voor welke show jij en je +1 tickets willen winnen.

 

3.03 schntzl + Liew Niyomkarn (De Koer)

Komend weekend al plannen? De Koer opent uitzonderlijk zondagmorgen hun deuren voor een concert van geluidskunstenares Liew Niyomkarn en aansluitend jazzband Schntzl (Hendrik Lasure en Casper Van De Velde). Achteraf kun je naar verluidt mee aanschuiven voor een “heerlijke, zelfgemaakte koerlunch”. Twee shows op een unieke locatie en tijdstip met achteraf een hapje en een drankje, klinkt volgens ons een zeer interessant concept. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

 

7.03 Dorian Dumont plays Aphex Twin (Cactus Club)

Maak je klaar voor een unieke muzikale ervaring wanneer Dorian Dumont de wereld van Aphex Twin betreedt in Wilde Westen. Laat je meeslepen door de virtuositeit van Dumont terwijl hij de grenzen van elektronische muziek verkent met zijn eigenzinnige interpretaties van Aphex Twin’s iconische composities. De knetterende beats van Richard D. James zullen dankzij Dumont vervellen in pianostukken. Hoe zoiets klinkt, kun je hieronder al eens aanschouwen. We mogen voor dit concert drie duotickets weggeven.

 

8.03 The Bony King Of Nowhere (Ancienne Belgique)

Onze favoriete Belgische plaat van dit voorjaar? De spoeling is groot, maar de kans is groot dat we als redactie wel eens bij The Bony King Of Nowhere zouden uitkomen. Bram Vanparys stelt zijn prachtige nieuwe album ‘Everybody knows‘ voor in de AB. Voor dit concert mogen we één duoticket weggeven.

 

21.03 Zimmerman (Wilde Westen)

Voor de mensen die Valentijn wat laat laten vallen dit jaar, is er een oplossing. Simon Casier alias Zimmerman to the rescue! De bassist van Balthazar had het amoureuze idee om enkele liedjes te schrijven voor z’n geliefde. Van het één kwam het ander en uiteindelijk kwam Casier uit bij een plaat: ‘Love songs‘. Voor dit concert mogen we één duoticket weggeven.

 

22.03 Bolis Pupul (Trix)

Bolis Pupul heeft Charlotte niet nodig. Ondanks hun fenomenale connectie zijn we heel blij dat we sinds eind 2023 wat solowerk van Bolis Pupul hebben voorgeschoteld gekregen. Het gaat om drie singles met een subtiel Oosters geluid die duidelijk inspiratie vinden bij zijn Hongkongse roots. Dit uiteraard met zijn solo album in het vooruitzicht dat 8 maart op onze bevoorrechte oortjes wordt losgelaten. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

 

23.03 Jazz Cats (Wilde Westen)

Stilaan een traditie in het Wilde Westen: Jazz Cats. Ieder jaar presenteert de Kortrijkzaanse zaal de beste (Belgische) jazzbands van het moment op één affiche. Dit jaar bestaat de line-up uit, hou u goed vast; Ottla, Black Flower, Condor Gruppe, KVR (oftewel Niels Broos, Dries Laheye en Lander Gyselinck), het twaalfkoppige (!) Unpop, de levende legendes van Zwornturf en de onevenaarbare Vitja Pauwels die z’n nieuwe album ‘Early life forms’ voorstelt. Als kers op de taart krijg je nog eens een concert voor geschoteld van jazz-, r&b- en funksaxofoniste Lakecia Benjamin. Voor dit evenement mogen we één duoticket weggeven.

 

26.03 Marina Herlop + Lucinda Chua (Onze Lieve Vrouwekerk van Laken, via Botanique)

Listen Festival pakt dit jaar groter uit dan ooit. Er zijn wederom verschillende evenementen gaande in het Brusselse waaronder een quasi residentie in C12, Buda en La Cabane voor clubnachten. Brussel Centraal wordt wederom overgenomen door de beats evenals ‘The tunnels’, een evenement letterlijk onder de grond onder het Louizaplein. Ancienne Belgique en Bozar organiseren mee concerten en ga zo maar door. Eén van de meest in het oog springende concerten is echter Marina Herlop en Lucinda Chua die zullen optreden in de O.L.V. kerk van Laken. Een bijzonder unieke locatie om de meeslepende artpop meets indietronica van beide dames te zien. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

27.03 Bill Ryder-Jones (Trix)

De Britse singer-songwriter trakteerde ons in januari om een nieuwe single. Z’n beste ooit, vindt hij zelf. Binnenkort komt alleszins z’n vijfde langspeler uit, benieuwd of dat ook z’n beste zal zijn. De man komt alleszins de plaat ook in ons land voorstellen. Verwacht je maar aan een avond vol intieme en tedere indierock. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

 

28.03 Courting (Botanique)

De mannen van Courting brachten begin dit jaar hun nieuwe plaat uit. Het fijne gezelschap post-punkers stelt daarom deze ook voor in ons land in de intieme setting van de Botanique. Zwartjassen, verenigt u voor deze jolig, maar veelbelovende band. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven. 

29.03 Aili + Movulango (Wintercircus)

Een DEEWEE-protéjé en een band die op de rand van de doorbraak staat. Dat staat er op 29 maart op het programma. Artiesten van eigen bodem die een knack hebben voor goede elektronica. De debuutplaat van Aili staat gepland voor 22 maart, eentje waar we al even naar uitkijken. Deze release show geeft je dus een weekje de tijd om de plaat grijs te draaien om je dan je schoenen kapot op te kunnen dansen. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

 

30.03 Listen Festival (Botanique)

Zoals hierboven vermeld slaat Listen Festival wederom de handen in elkaar met tal van Brusselse concert- dan wel clublocaties. Botanique kan daarbij niet ontbreken – het helpt mee het concert van Marina Herlop en Lucinda Cgua organiseren. In het zalencomplex zelf pakt Botanique uit met onder meer LSDXOXO (live), Salome, Nick Léon (live), Kleine Crack & Slagter en George Riley. Hierbij kun je zowel een heleboel live acts aan het werk zien als de afterparty vieren. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.