True Bypass – Toby: nieuw album te koop vanaf 22.10, live in STUK op 30.10

door Bart Somers

Op 22 oktober verschijnt ‘Toby’ (Jezus Factory/Rough Trade), het tweede album van True Bypass, de band van Chantal Acda (Isbells, Sleepingdog) en ex-dEUS gitarist Craig Ward. Markant aan deze plaat is dat de teksten – op maat aangeleverd door de Britse auteur Toby Litt – er eerst waren en dàn pas de muziek.

2012 lijkt zich voor Chantal Acda trouwens steeds duidelijker af te tekenen als een onvervalst boerenjaar. Eerst was er een louterende trip naar IJsland op uitnodiging van Valgeir Sigurdsson (producer van onder meer Björk, Antony & The Johnsons, Feist, CocoRosie) en een reeks opnamesessies in diens befaamde Greenhouse Studios. Na een drukbezet voorjaar met Isbells speelde ze met die band afgelopen zomer op Rock Werchter, Pukkelpop en tal van andere fesivals. Op M-idzomer in Leuven vierde de jonge moeder van twee kinderen begin augustus ook al de première van haar poëzieproject Nu Nog Even Niet. Onder meer Spinvis uitte zich intussen als fan en volgende week wordt de debuut-ep van Nu Nog Even Niet voorgesteld in Nederland. Binnenkort trekt Acda ook de studio in met de Berlijnse pianist, componist en producer Nils Frahm.

‘Toby’ van True Bypass wordt op 30 oktober voorgesteld in STUK, Leuven (info & tickets). Meer live dates (o.a. in De Kreun en De Roma) vind je op truebypass.be.

Album verdeeld door Rough Trade