Flip Kowlier – Cirque: nieuw album te koop vanaf 15.11, releaseconcerten in AB, De Roma en Vooruit

door Bart Somers

Op 15 november verschijnt ‘Cirque’ of ‘De avonturen van W.M. Warlop’, het nieuwe album van Flip Kowlier. Op een dag ging hij met zijn zoon naar een circus kijken in Mariakerke, raakte daar vertederd door de charme en de tristesse van wat hij zag en diezelfde avond was het nummer ‘Cirque’ klaar. Meteen ontspon de rode draad voor zijn volgende album zich. De West-Vlaming kruipt in de huid van de personages van een ter ziele gegaan circus om op originele wijze een verhaal te vertellen over verlies, liefde en hoop.

Na de opnames met zijn trouwe begeleidingsband trok Kowlier samen met producer Wouter Van Belle naar Londen om het album te verrijken met blazers en strijkers. De Britse arrangeur, componist en producer Andrew Powell, zie ook Kate Bush en John Miles, nam de arrangementen op zich en dirigeerde in de vermaarde Abbey Road Studios de opnames met het London Chamber Orchestra en het 25-koppige City of Cambridge Brass Band*.

Kowliers vijfde studioalbum is naar eigen zeggen misschien wel zijn beste ooit. Hij stelt het album met band voor in Brussel (AB, 14.11, info & tickets), Antwerpen (De Roma, 29.11, info & tickets) en Gent (Vooruit, 01.12, info & tickets). Alle concertdata vind je op www.busker.be.

Flip Kowlier website

Verdeeld door Warner Music