BLÆGGER – Fokswild: een kwartier gemixte gekte

door Sven Volckerijck

BLÆGGER is een duo uit Zonhoven dat een mixtape uitbrengt zoals je er nog nooit één gehoord hebt. ‘Fokswild’ is pure gekte, houdt het midden tussen een psychotisch delirium en een studentenfeestje, tussen de noise van Sonic Youth en de weirdness van Ween.

Vier songs plakt het tweetal aan elkaar. ‘DS’ klinkt als Pantera door slecht werkende microfoons en eindigt met wat onbegrijpelijke flarden tekst. ‘Rozzo’ bestaat uit een min of meer herkenbaar refrein met tussendoor chaos. De overgang naar ‘Freddie Fish’ lijkt te bestaan uit opnames uit een café met hier en daar een verstaanbare zin. Ook een dronkemansliedje passeert de revue. Er wordt gerapt, er worden riffs in het rond gestrooid, geroepen en ondanks dat alles herkennen we toch iets dat lijkt op songstructuur. Tot slot mag ‘HIT me’ helemaal loos gaan gedurende vierenhalve minuut. Dat hiervoor gekozen werd als single met een bijhorende bevreemdende videoclip, is niet verbazend. Dit klinkt nog het meest als een min of meer normale song, al is normaal uiteraard relatief.

Headbangen op deze mixtape is niet alleen toegelaten, het is waarschijnlijk een onontkoombaar neveneffect van elke luisterbeurt. Wie geen schrik heeft in avontuur, gitaren wil die gieren en een paar pintjes opheeft, kan niet om deze mixtape heen.

Bandcamp BLÆGGER

Facebookpagina BLÆGGER

Deze mixtape wordt in eigen beheer uitgebracht.