Boy – Mutual Friends: een meer dan aangename kennismaking

door Vincent Coomans

O ironie, achter de band Boy schuilt er geen brok testosteron maar een lief meisjesduo uit Zwitserland en Duitsland. Dat dit tweetal ruim een jaar later dan gepland haar nieuwe langspeelplaat presenteert in België en Nederland, heeft geen implicaties op de houdbaarheidsdatum van het schijfje. Integendeel, de soms frisse pop van het tweetal is een aardig wapen tegen de moessonregens die ons sinds vorige maand teisteren.

In eigen land mag Boy het bordje Sold Out steeds vaker bovenhalen. Hier loopt het nog niet zo een vaart, al geloven we wel dat er in België en Nederland een markt is voor het popduo. Op ‘Mutual Friends’ staan immers een handvol songs die blijven kleven. Neem nu de eerste vooruitgestuurde single ‘Little Numbers’, een ogenschijnlijk aanstekelijk, zomers nummer waar evenwel een zekere levenswijsheid in schuilt, zoals Seven Little Numbers als metafoor voor het telefoontje dat een stukgelopen relatie hoort te herstellen. Denk ook aan ‘This is a new Beginning’ waarin Boy luidop droomt van een nieuwe start en het verstillende ‘Waltz for Pony’ waarin de dames de tijd vergelijken met een hongerig beest. De grote kracht van Boy is dat het ernstige topics weet te verbergen achter een zomerse gloed.

Desondanks is Boy op haar best als het wat stouter wordt. Vooral in nummers als ‘Drive Darling’, ‘Oh Boy’ (die bridge!), ‘Skin’ en persoonlijke favoriet ‘Boris’ zit een eigenzinnige diepgang die de sound van Boy tegelijk aanstekelijk en weerspannig maakt. Als Boy die sound in de toekomst nog wat meer uit puurt, kunnen ze zo in de slipstream van Feist en Warpaint in de playlists van onze radiozenders parkeren. Dit is alvast een meer dan aangename eerste kennismaking.

Boy live zien kan binnenkort in Brussel (Botanique, 27.06, info & tickets), Amsterdam (HMH, 19.10, info & tickets) en opnieuw Brussel (Vorst Nationaal, 20.10, info & tickets).

Boy website

Album verdeeld door V2