Low-Fi – What We Are Is Secret: indie en electro met een donker kantje

door Erik Van Damme

Low-Fi combineert indie en electro, met een donker kantje, dat is in het kort hoe je hun muziek zou kunnen beschrijven. Ze brachten in 2010 een eerste EP uit, en deze wordt nu gevolgd door hun full length-debuut ‘What We Are Is Secret’. Vanaf de eerste songs hoor je een catchy keyboardgeluid, gecombineerd met een diepe stem en een streepje drum/percussie.

Het volledige album ademt diezelfde sfeer uit, een beetje donker en catchy zonder eentonig over te komen. Voor een debuut is dit best een leuke plaat geworden, met oog voor de muzikale omlijsting, bij momenten zelfs in zekere mate industrial aanvoelend. Donkere Indie? Ja, zo zou je het kunnen noemen. Bij vlagen doet het zelfs wat denken aan bijvoorbeeld Placebo, en dat is een compliment. Er blijft zeker iets hangen, en vooral een verlangen naar meer.

Hoogepunten die eruit springen? Niet echt, al heeft ‘Dead Disco’ net dat ietsje meer dan de andere songs: nog scherper, nog dieper en ook dat laat het beste verhopen voor de toekomst. ‘What We Are Is Secret’ is vooral een goede eerste kennismaking geworden met een band waar we in de nabije toekomst hopelijk on stage iets van te zien en horen krijgen.

Low-Fi heeft voorlopig geen concerten gepland in België en Nederland. De groep speelt binnenkort wel live in Keulen (Underground, 02.03, info & tickets)

Low-Fi website

Album verdeeld door Octopus Records