Protection Patrol Pinkerton – Protection Patrol Pinkerton: en toen werd het zomer

door Sven Volckerijck

‘Machu Pichu’ van The Strokes, dààr moeten we steevast aan denken als we single ‘Future = Our Home’ horen van Protection Patrol Pinkerton. Het vijftal uit Tielt, of volgens sommige bronnen Gent, won vorig jaar De Beloften, het door Democrazy georganiseerde rockconcours, en had al een palmares met enkele mooie prijzen: winnaar Melkrockrally, publieksprijs Dé Vedette en finaleplaats Westtalent 2011. Bram Vermeersch van RifRaf koos hen voor zijn Vibe On Air-selectie op Studio Brussel en de eerder genoemde single wordt op Eén en OP12 vaak gebruikt als soundtrack bij programma’s als ‘Iedereen Beroemd’, ‘Magazinski’ en ‘Dagelijkse Kost’. Geen wonder dus dat de verwachtingen voor het debuutalbum bij Indiestyle niet bepaald bescheiden zijn.

Een zucht van opluchting mag weerklinken. De jonge wolven hebben een eerstgeborene ter wereld gebracht die gezien mag worden. En zoals het borelingen betaamt, klinkt hij niet volwassen of af, maar houdt hij vooral de belofte in dat we van dit kwintet nog zullen horen. Deze zomer bijvoorbeeld, verwachten we dat ze menig publiek in vervoering zullen brengen met hun zonnige melodietjes (‘Watching Over You’) en hun speelse aanpak (‘The Beatles Songs Are Wrong’). De jongelui slagen erin een evenwichtige combinatie te bereiken van luchtige deuntjes en harmonieuze samenzang. Wie referenties wil, bedienen we graag met de al genoemde Strokes, The Drums, Vampire Weekend en een vleugje Arctic Monkeys. De lente mag dan lang op zich laten wachten hebben dit jaar, met Protection Patrol Pinkerton lijkt de zomer al helemaal op zijn gemak een strandlaken veroverd te hebben aan de Blaarmeersen of het Zilvermeer.

Protection Patrol Pinkerton kan je live aan het werk zien op DOK opening in Gent (27.04, info en tickets), Puntpop in Wuustwezel (04.05, info en tickets) en Het Depot in Leuven (14.05, info en tickets). De volledige concertkalender is terug te vinden op hun Facebook-pagina.

Website Protection Patrol Pinkerton

Album verdeeld door V2