PVT – Homosapien: Eclectische geluidsmontage die niet verveelt

door Indiestyle

Drie jaar na hun album ‘Church With No Magic’, komt het Australische trio ‘PVT’ op de proppen met een betoverende opvolger. ‘Homosapien’ heeft zonder enige twijfel een heel ander aura over zich heen hangen.

Een groot verschil met de vorige plaat is het feit dat er van frontman gewisseld is, waardoor er ook een ander gevoel naar de luisteraar wordt overgebracht. Geen gevoel dat zonder bloed, zweet en tranen kon worden gecreëerd weliswaar. Voor dit nieuwe vierde album brachten de mannen van PVT een maand door in isolatie in de brousse van Australië. Van overgave aan muziek gesproken.

Deze Australiërs worden maar al te graag vergeleken met Radiohead, en die invloed valt dan ook zeker niet te ontkennen. Ze brengen een variëteit van stijlen, zo schakelen ze van een dromerig ‘Shiver’ al snel over naar een meer duister ‘Electric’. ‘Nightfall’, met een passende clip, weet zijn roots te halen uit een niet zo ver verleden, namelijk de jaren ’60. Een feestnummerallure is ‘Evolution’ op het lijf geschreven, met een eclectische geluidsmontage die niet weet te vervelen.

‘Homosapien’ is een plaat vol deugddoende nummers. De melange van elektronica, zang en gitaar met een eigenwijze twist biedt ideaal vermaak voor deze veel te lang durende winter.

PVT website

Verdeeld door N.E.W.S