The Sha-La-Lee’s – The Sha-La-Lee’s: just rock!

door Pieter Malliet

Op The Sha-La-Lee’s debuutlangspeler komen we een explosieve mix van corporate bluesrock à la AC/DC en ZZ Top en op ‘Summertime blues’ geënte garage tegen. De Limburgse entente met Cedric Maes (El Guapo) en Dave Schroyen (Millionaire) als speerpunten mikt er dan ook resoluut op het vetste rock-‘n-rollfeestje in de wijde omtrek op gang te trekken.

Voor een originele riff of verrassende song moet je niet naar het viertal luisteren, wel voor een flinke portie spelplezier, het opzwepende ritme, de organisch scheurende gitaarsound, de vingervlugheid etalerende solo’s en de kundig gebrachte, clichébluesy mondharmonica-uithalen. De band klinkt tegelijkertijd afgelikt en een tikkeltje vuil, houdt er ten allen tijden de schwung in en is zonder meer goed in wat ze doet, al moet je dan wel voor het genre te vinden zijn.

Uiteraard verwachten we geen hoogdravende poëzie – dat zou boven het rechttoe rechtaan instrumentarium zelfs wat ongepast zijn – maar tegen frases als “sometimes I get high, sometimes I get low; baby, don’t you know that all God’s children got the blues” komt onze maag alsnog in opstand. Iets geïnspireerder zou dus wel mogen. Dat Maes’ vocalen geregeld wat onvast overkomen, stoort dan weer minder.

We zeggen er donder op dat The Sha-La-Lee’s deze zomer op heel wat podia het vuur aan de lont gaan steken. Hun complexloze, een beetje smerige rock-‘n-roll zal live gegarandeerd voor gensters zorgen.

The Sha-La-Lee’s live aan het werk zien kan binnenkort onder andere in Tongeren (29.05, Retro Velinx, info & tickets), Menen (27.06, Grensrock, info & tickets), Herk-de-stad (18.07, Rock Herk, info & tickets) en Tielt (16.08, Melkrock, info & tickets).

The Sha-La-Lee’s Facebook

Album verdeeld door FONS