Première: HYPER! debuteert met strakke rock’n roll op ep ‘Breakfast’

door Quinten Jacobs

De drie boys van het Gentse HYPER! gaan ondanks hun jeugdige leeftijd (nog geen 20!) al een paar jaar mee in de Belgische rockscene. Eerst als Creatif Mindz en nu als HYPER! lieten ze zich al opmerken in verschillende wedstrijden én met een shows in Londen, maar de Gentenaren wilden voor ze iets uitbrachten eerst aan hun eigen sound schaven. Er volgden wat singles, maar nu pas debuteert HYPER! met een eerste ep’tje.

Op ‘Breakfast’ gaat HYPER! vollen bak. Opener ‘Rilatin for breakfast’ is gebouwd op een vettige gitaarrif die doet denken aan Triggerfinger of dichter bij huis RHEA. De ‘tuxedorock’ van het trio krijgt een dosis catchyness op single ‘Cowboy moves’ maar in wat volgt is het opnieuw plankgas vooruit. Enkel ‘Count the days’ klinkt iets intiemer, al gaan de gitaren ook daar op het einde even van de leiband. Ons niet gelaten, dit gaat knallende liveshows opleveren!

En zo hebben fans van vettige riffs en songs met een stevige dosis testosteron er weer een plaatje bij voor het najaar. Luisteren naar ‘Breakfast’ doe je hier. HYPER! stelt zijn debuutep voor zaterdag 30 november in Den Trap in Kortrijk.