Tropical Popsicle – Dawn of Delight: dromerige popsongs, met een vleugje psychedelica

door Erik Van Damme

Dromerige popsongs die je een rustgevend en zwevend gevoel geven maar ook een vleugje psychedelica bevatten: dit is in het kort hoe je de sound van Tropical Popsicle, dat net het debuutalbum ‘Dawn of Delight’ uitbracht, zou kunnen beschrijven. We stelden vast dat het plaatje, ondanks zijn niet zo toegankelijke aankleding, toch redelijk verslavend werkt want je wilt het prompt terugspoelen en opnieuw beginnen luisteren.

We krijgen een haast perfect gepolijste samensmelting tussen prachtige muziek en een mooi daarop inspelend stemgeluid. Eigenlijk begint het al bij het aanschouwen van de interessante platenhoes, een waar kunstwerkje met een paar redelijk schaars geklede dames in allerlei wat eigenaardige houdingen. Dit past perfect bij het psychedelische muzikale plaatje.

Het extra pluspunt is dus die rustgevende factor. Om de gejaagdheid even te vergeten is ‘Dawn of Delight’ een perfecte remedie. De songs zijn allemaal een beetje op diezelfde lijn opgebouwd. Bezwaarlijk zou je dit als een nadeel kunnen zien, we blijven geboeid luisteren en genieten. Het belangrijkste is dat Tropical Popsicle je met een simpele samenwerking tussen verschillende vocale en instrumentale middelen doet meedrijven in hun zeemzoete dromen.

We mogen hier toch spreken van een overtuigend mooi debuut en geslaagde eerste stappen in de muziekwereld. Of er een grote doorbraak naar een ruim publiek inzit? Daar vrezen we een beetje voor want ondanks alles is de toegankelijkheid van deze plaat erg beperkt. We zijn er wel van overtuigd dat de alternatieve muziekfan die houdt van een beetje psychedelica in ‘Dawn of Delight’ zijn of haar ding zal vinden.

Tropical Popsicle Facebook

Verdeeld door V2