vi.be media: Indiestyle over Baltimore

door Bart Somers

Zowat een keer per 4 of 5 weken presenteren we op onze eigen website en op die van vi.be zelf onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Baltimore voor.

Molenbeersel, het is geen samentrekking van Molenbeek en probeersel, wel de naam van een Belgisch-Limburgse gemeente op een boogscheut van de Nederlandse grens. Enkele inwoners startten onder de naam Baltimore een op klassieke leest geschoeide rockband, en de liedjes van het vijftal, ‘Glow deep’ en ‘Sunglasses’ voorop, mogen er best wezen.

De groep zoekt een mooi evenwicht tussen bombast en finesse, zweverig avontuur en catchy refreinen, rust en razernij, en dit alles steeds verpakt in een doos vol muzikale psychedelische illustraties. Anno 2017 denk je bij zo’n beschrijving uiteraard onmiddellijk aan Tame Impala of The War On Drugs, en daar hebben de jongens van Baltimore zeker een deel van de mosterd gehaald.

Mosterd of geen mosterd, de zaadjes zijn uitgestrooid, en we zien er wel wat moois uit groeien. De zoektocht naar een eigen geluid is nog niet voltooid, de bandnaam kan door een gelijknamige Franse groep die het in het thuisland verre van onaardig doet ook nog veranderd moeten worden, al is dit Belgische Baltimore zeker een gezelschap dat we in de gaten zullen blijven houden.

Baltimore op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.