Onze tips en tricks voor Horst Arts & Music Festival

door Yannick Verhasselt

Komend weekend, beginnend vanaf donderdag wegens Hemelvaart, vindt opnieuw Horst plaats in ASIAT-Park. De afgelopen weken hielpen heel wat handen samen aan de fysieke vormgeving van het festival via hun Atelier. Wie hun socials wat in het oog heeft gehouden, kon hier en daar al een glimp opvangen van de nieuwe, of deels herwerkte podia van dit jaar. Qua muziek trok de organisatie weer eens een heerlijk blik underground smaakmakers als gevestigde elektronische acts open. Ronkende namen als Ben UFO, Octo Octa mét drum ‘n bass-set!, Skream & Benga, Two Shell, Lefto Early Bird en Anz spreken uiteraard voor zich. De iets minder voor de hand liggende namen op de affiche die je dit weekend zéker moet gezien hebben, volgens ons, kun je hier checken.

 

Aurora Halal (donderdag, 20:00 in Moon Ra)

Vooraleer ze achter de decks kruipt met de befaamde DJ Nobu, één van de meest in het oog springende b2b’s op de affiche, draait Halal nog even de Moon Ra naar een kookpunt. Halal staat bekend omwille van haar intense technosets. Gezien de setting van Moon Ra, kan dat alleen maar vuurwerk opleveren. Vroeg pieken, iemand?

 

Fuga (vrijdag, 13:00 in The Swirl)

Op de tweede dag van Horst staan we tijdig op. Fuga, resident bij de Gentse club Funke, draait de slapers uit onze ogen. Fuga staat in Gentse tot ver daarbuiten al vrij bekend om zijn eclectische, doch weelderige mix van trance, techno, dub, breakbeats en meer. Dat zal in The Swirl niet anders zijn, vermoeden we.

 

Jasmín (vrijdag, 15:00 in The Swirl)

De in Amsterdam woonachtige Jasmín vlecht steevast een resem genres en invloeden in haar mixes. Hoewel ze Argentijnse roots heeft, staan deze zeker niet centraal tijdens haar sets. Eerder percussie-gedreven beats dan wel genres als dubstep, UK bass en acid worden eerder aangebracht.

 

Dangermami (zaterdag, 22:00 in Ring)

Tussen kleppers als Octo Octa, Skream & Benga en Anz gesandwicht (be)vinden we op het podium rond de klok van tien ons in loeiende baslandschappen afkomstig van Dangermami’s decks. De Femme Bass Mafia-boss mami en Refuge Worldwide-residente tracht via haar veelzijdige dubstep-sets ook een ander deel van Berlijn in de schijnwerpers te zetten. Het hoeft niet altijd vieze techno te zijn, toch? Op zaterdag lijkt Dangermami ons ideaal om de rode loper uit te rollen voor de throwback-set van Skream & Benga.

 

RHR (zaterdag, 18:30, Vesshcell)

In de put wordt op zaterdag de temperatuur niet alleen iets hoger getild vanwege For All Queens dat weer carte blanche krijgt van het festival vanaf een uur of negen. Iets daarvoor mag de Braziliaan RHR al eens polshoogte gaan nemen. Ronieri Santos brengt, komend uit São Paulo, een rugzak vol invloeden mee uit de grootstad. Baile funk en dancehall zijn uiteraard een gegeven, al blendt Santos die in techno, rap, bass en electro. Aangezien het via dancehall en andere Latijnse club-klanken veel moeilijker is om op te vallen, staat de mixing van RHR niet alleen uit. Het voel verfrissend aan.

 

DJ Fart In The Club (zaterdag, 00:00 in Moon Ra)

De Moon Ra is op zaterdag, naar aller waarschijnlijkheid, het decor voor de apotheose van ons weekend. DJ Fart In The Club, gerenommeerd omwille van zijn genre versmeltende mixing en selectie, sluit er af. Twee uur lang zullen we worden ondergedompeld in het brein van de dj – en die kan werkelijk elke kant op gaan: techno, tribal, acid, batida, UK Bass en meer.