Header image

Plonsjes: deze 10 nummers hebben wij op repeat staan

door Michelle Geerardyn

Er komt gigantisch veel muziek uit waarmee je gemakkelijk het wereldrecord gezamenlijk schouders ophalen zou mee kunnen verbreken. Hier brengen we de muziek samen die allerlei enthousiastere reacties teweegbracht. Deze week bezorgen Michelle en Tobias je hun favoriete nieuwe nummers. Onderaan vind je een playlist met alle plonsjes van dit jaar in.

Flohio – Active
De mixtape ‘No panic no pain’ van Flohio is een solide eerste bundeling van haar werk. Op de sterkste momenten zin er hinten die aan Little Simz doen denken zonder haar eigenheid te verloochenen. (Michelle)

Bladee & Mechatok – God
Terwijl de berichten over eenzaamheid en depressie in het coronajaar maar blijven toestromen, maakt de muziek van Bladee net een omgekeerde beweging. Nieuwe single ‘God’, met Mechatok op de beat, is je portie serotonine van deze week. Een geluid dat we nooit verwacht hadden van de geautotunede stem achter ‘Eversince’. (Tobias)

King Princess – Pain
Doe het voor de baslijn. (Michelle)

Lil Texas – Pretty rave girl
Lil Texast ‘Pretty rave girl’ van S3RL en waagt zich zo eindelijk aan de happy hardcore waardoor je nu aan 200BPM kunt stampen op de iconische melodie van Basshunters ‘Dota’ (Tobias)

JFDR – Taking a part of me (Dream on version)
Op de ep ‘Dream on’ staan een paar nieuwe nummers, maar het is vooral deze herwerkte versie van ‘Taking a part of me’ die indruk maakt. JFDR’s album ‘New dreams’ kwam eerder dit jaar uit en is een welkome verstilde oase van rust. (Michelle)

caro♡ – Hide me here
Het wordt de artiesten uit de PC Music-stal wel eens verweten dat hun muziek te kil en te steriel klinkt. Als er iemand is die dat kan ontkrachten is het nieuwkomer caro♡ wel, die het synthetische popgeluid van het label in een dromerig jasje steekt op ‘Hide me here’. (Tobias)

Arlo Parks – Caroline
In de categorie ‘Artiesten die mij het partijprogramma van het Vlaams Belang zouden mogen zingen’. (Michelle)

Rina Sawayama – Lucid
Is ‘Lucid’ een van Rina Sawayama’s creatievere nummers? Niet meteen. Is het een heerlijke dosis escapistische pop die we in deze donkere dagen met open armen verwelkomen? Absoluut. (Tobias)

Giant Swan – Silkworm
Aangezien de clubs nu al maanden dicht zijn en het gemis serieus begint door te wegen, ben ik afgelopen weekend gaan raven in het tuinhuis van mijn knuffelcontact. Mocht iemand dit geniale idee willen na-apen kan ik alvast deze nieuwe stamper van Giant Swan aanraden om met z’n tweetjes het tuingerief te doen daveren. (Tobias)

Bad Bunny – Yo visto así
We kennen Bad Bunny vooral door zijn aanstekelijke mix van trap en reggaeton, maar op ‘Yo visto así’ bewijst de Puerto Ricaan dat hij in een ander leven ook een rockster had kunnen zijn. (Tobias)