Header image

Plonsjes: deze 6 nummers hebben wij op repeat staan

door Michelle Geerardyn

Er komt gigantisch veel muziek uit waarmee je gemakkelijk het wereldrecord gezamenlijk schouders ophalen zou mee kunnen verbreken. Hier brengen we de muziek samen die allerlei enthousiastere reacties teweegbracht. Deze week bezorgen Michelle en Tobias  je hun favoriete nieuwe nummers. Onderaan vind je een playlist met alle plonsjes van dit jaar in.

SassyBlack – Karen don’t care

Behoorlijk zeker dat de Karens van deze wereld wel degelijk caren na zaterdag. (Michelle)

Serena Isioma – Stop calling the police on me

Hoewel Serena Isioma vrij scherp uit de hoek kan komen, kiest ze in ‘Stop calling the police on me’ resoluut voor het gezapige pad. Deze piepjong artieste mag je gerust op je lijstje om in de gaten te houden zetten. (Michelle)

Paloma Mami – For ya

Wat is tijd nog waard tegenwoordig? Elk moment is een goed moment om een feestje in je eentje te houden. ‘For ya’ is hoe die ingetogen onderneming klinkt. (Michelle)

Dante Red – movinglikeazombie (umru remix) ft. SEBii, angelus, kmoe, Lewis Grant, savepoint, Tony Velour, emotegi, d0llywood1, 4kmirage 

Oorsproneklijk was ‘movinglikeazombie’ van Dante Red een weinig opvallend nummer, maar deze remix is een ander beestje. Met umru achter de knoppen wordt de beat veel vettiger en komen er maar liefst negen andere artiesten hun ding achter de microfoon doen, waardoor het luchtige origineel een ware hyperpop posse cut wordt. Naast een goed nummer werkt deze remix ook als een goeie showcase voor de veelzeidigheid van autotune, aangezien elke artiest een eigen invulling aan het nummer geeft. (Tobias)

Sega Bodega & Låpsley – Make u stay 

Tennis klonk nog nooit zo hartverscheurend én catchy als op deze nieuwe oorwurm van Sega Bodega en Låpsley. (Tobias)

System Of A Down – Genocidal humanoidz

Het lijkt niet meer dan logisch dat System of a Down het meest turbulente jaar in tijden uitkoos om hun stilte na 15 jaar te verbreken, al gaat hun nieuwe dubbelsingle niet over de globale onrust maar specifiek over de oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan. ‘Protect the land’ is een atmosferische slow burn, maar wij genoten vooral van B-kantje ‘Genocidal humanoidz’, waarop Tankian en co bewijzen dat ze hun quirky energie nog steeds niet verloren zien – wel hebben ze tijdens hun hiaat blijkbaar wel een passie voor black metal ontwikkeld. (Tobias)