Première: Monkey Juice vervelt tot WALFANG en deelt nieuwe livesessie

door Quinten Jacobs

We leerden het Waaslandse Monkey Juice de afgelopen jaren kennen als ‘de meest melodieuze stonerband van Sint-Niklaas en omstreken’, zoals we hen beschreven toen we ze opvisten in Verse vangst. Na omzwervingen langs mooie podia als Boomtown, Charlatan, De Casino, Villa Pace en heel wat andere zalen en festivals, voelden de bandleden nu aan dat het tijd was voor een nieuwe stap. Monkey Juice zal namelijk vanaf nu door het leven gaan als WALFANG en onder die naam zal de band ook zijn debuutalbum uitbrengen eind dit jaar (gemaakt met producer Tim De Gieter).

Zelfs zeggen de boys er het volgende over: “Toen we deze band negen jaar geleden als vijftienjarigen begonnen, was de naam een formaliteit. Als Monkey Juice deelden we lief en leed – beide in extremis – en evolueerden we op muzikaal en persoonlijk vlak. Along the way zijn we de naam ontgroeid en voelden we dat het tijd werd voor een nieuw, volwassener en doordachter hoofdstuk.”

Exit Monkey Juice dus, enter WALFANG. “WALFANG reflecteert een idee waar we ons in kunnen herkennen. Het gaat over het positieve in het negatieve vinden, creativiteit uit donkere plekken halen. Niets is perfect en zal dat ook nooit zijn maar dat is net mooi. Soms is acceptatie nodig om vooruit te blijven gaan.”, luidt het.

Parallel met de aankondiging van de naamsverandering deelt WALFANG ook een nieuwe livesessie van ‘REFUSE/HAPPY’ met de wereld, die je hieronder in première kan bekijken.

WALFANG viert hun nieuwe gedaante met een gratis reïncarnatiefeestje in BarBroos morgenavond (dinsdag 18 februari). Monkey Juice is dood, leve WALFANG!