Première: Trix zet Styrofoam en Collective Conscience in de kijker met twee nieuwe KELDER RECORDINGS

door Gilles Dierickx

Vorige week mochten we je voorstellen aan het nieuwe concept dat Trix de wereld in stuurde. Met KELDER RECORDINGS heeft de zaal z’n eigen livesessie uitgedacht – niet toevallig opgenomen in de diepste ruimtes van het gebouw – én wil het onder verzamelnaam kelder ook een breder platform bieden voor alles wat er in house aan activiteiten voor muzikanten wordt georganiseerd (repetitieruimtes, studio, masterclasses, workshops, infosessie, you name it). Lees alles hier nog eens na

SONS en Vito openden vorige donderdag de reeks met hun nieuwe singles, deze week stellen we je de sessies van Collective Conscience en Styrofoam voor. Weird electronica galore, dus, en tweemaal Antwerps, al kiest het eerstgenoemde drietal daarbij voor glitchy synths, hiphop en future beats terwijl Arne Van Peteghem met zijn liveproject eerder richting uitgesponnen, kraut-achtige ambient gaat. Oordeel vooral zelf, hieronder.

Volgende week zie je onder KELDER Willem Ardui – een van de artists in residence bij Trix – en Juicy een liveversie van een nummer brengen.