Release Radar: naar deze albums kan je dit weekend luisteren

door Mattias Goossens

Elke vrijdag draait de release-radar van menig muziekliefhebber overuren. Om niet verloren te lopen in Facebookfeeds en Soundcloudprofielen hebben wij de nieuwe albums van deze week voor jullie in een lijstje gegoten.

77:78 – Jellies

Uit de assen van ‘The Bees’ herenigen Aaron Fletcher en Tim Parkin om vervolgens 77:78 op te starten. Hun debuutplaat krijgt de naam ‘Jellies’ en met ‘Love said (let’s go) smijten de heren meteen met aanstekelijke meezingers en frisse indierock. (Jelle)

Bodega – Endless scroll

Liefhebbers van donkere gitaren en geestige teksten hebben Bodega al een tijdje in het vizier. Het New Yorkse vijftal speelde eerder dit jaar in de Botanique als voorprogramma van Moaning en knalde de hoofdact die avond  zowaar de overbodigheid in. Eentje voor de fans van Parquet Courts – gitarist Austin Brown zat achter de knoppen.


Years & Years – Palo Santo

Het Britse hitlijstenkanon Years & Years scoort met melig en tegelijkertijd frisse synthpop. De vier teasers die Olly & co. in de aanloop van ‘Palo Santo’ loslieten op de wereld beloofden ons dan ook precies wat we van hen verwachte. ‘Palo Santo’ met nog meer kalverliefde ongetwijfeld een nog groter publiek bereiken. Desalniettemin ben je voor een portie onomwonden feel good bij Years & Years aan het goede adres. (Naomi)

YUNGBLUD – 21st century liability

Nog maar 19 is Dominic Harrison, de Brit achter YUNGBLUD die met aanstekelijke meezingers ‘I love you, will you marry me’ en ‘Anarchist’ het afgelopen half jaar wel onvermijdelijk leek te zijn. Op zijn eerste langspeler ’21st century liability’ verwachten we nog meer van die plakkers, zoals ook het recent geloste ‘Medication’.