vi.be media: Indiestyle over lohaus

door Jacky Ypzsilon

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je lohaus voor.

Eind 2014 publiceerde Indiestyle een lijstje met daarin enkele Belgische beloften voor 2015. Met onder meer Brutus, Monster Youth, Polaroid Fiction, High Hi, Stuff., Illuminine en Byron Bay die inmiddels al mooie releases presenteerden, lijkt onze voorspelling de nagel keihard op de kop te slaan. Een andere naam in het overzicht was lohaus, een trio uit de Kempen dat ook steeds nadrukkelijker op de deur komt kloppen.

Gedreven door de karakteristieke stem van Thomas Lauwers slalommen de drie jongelui gezwind van trip-hop over dreampop naar electropop, behendig de clichés ontwijkend, en blijven ze in de drie songs tellende vi.be-player met sprekend gemak overeind. In ‘overwhelm’ en ‘white feathers’ doen de Kempenzonen dit op een erg rustige manier terwijl ‘Lighthouse’ aanzet tot voorzichtig dansen.

Afgelopen weekend konden we het gezelschap live aanschouwen in de pas geopende pop-upbar Stulp in Antwerpen. Wat we daar zagen, versterkte alleen maar ons gevoel dat lohaus tot heel mooie dingen in staat is, en dat het niet lang meer zal duren voor dit ook in de praktijk zal blijken. Dit is topklasse, of je nu van triootjes houdt of niet.

lohaus op vi.be