vi.be media: Indiestyle over Maris

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt hen ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Maris voor.

Maris belandde op haar zeventiende in België. Als enige van 34 inwoners van het dorp Niwar overleefde ze de uitbarsting van de minder bekende IJslandse vulkaan Dasni. Omdat er geen aswolken mee gepaard gingen die het Europese luchtverkeer wekenlang lamlegden, werd er in onze contreien over de ramp niet echt gerept. Dankzij haar muzikale talent wist de jongedame zich echter snel te profileren en schopte ze het zelfs tot gemeenteraadslid van de Brabantse gemeente Onzine.

Dit verhaal klopt uiteraard voor geen meter, maar van zodra je de muziek van Maris beluistert, waan je je op het prachtige Scandinavische eiland, in een open veld tussen artiesten als Jónsi en Björk. De sfeer die deze Leuvense jongedame oproept komt geweldig authentiek over. Geheel naar IJslandse traditie verweeft ze melodie, experiment en zin voor avontuur tot een muzikaal sieraad waar je mond bij openvalt van verbazing.

De warme klanken verdrijven de winterse kou die aan de deur staat. Zet de vi.be van Maris bij je favorieten, zij helpt je ongetwijfeld de winter door.

Maris op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.