vi.be media: Indiestyle over One Bird Orchestra

door Bram Pollers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je One Bird Orchestra voor.

Deze collectie nachtegalen maakt indruk met hun vocale kwaliteiten. De Brusselse all-girl-band bewandelt de paden van een bedwelmend universum van artistieke schoonheid, waar ook Björk en The Dirty Projectors hun vaste avondwandeling maken.

Meer zelfs, in ‘Earthquake’ en ‘And the mermaids dance’ zou Björk zomaar één van de centrale stemmen voor haar rekening kunnen genomen hebben, maar het bleek toch gewoon om een jonge Belgische zangeres te gaan. Op ‘No man’s land’ zweven dreigende synths en repetitief georkestreerde drums onder het oppervlak, bij wijze van instrumentale steun voor de vocale veelzijdigheid.

Het is de combinatie van de warme verzameling van fluwelen stemgeluiden en de uitgekiende melodieën die van One Bird Orchestra een Grote Belofte maken. Moesten Ayco en Eppo nog even verder duysteren, zou het ons niet verbaasd hebben als één van hun songs zomaar een plaatsje had veroverd in het mooiste radioprogramma ter wereld.

Zelf beschrijven de vier jonge deernes hun muziek als “harmonieuze pop voor fabeldieren en roofvogels”. Als ze hun pijlen daadwerkelijk richten op het dierenrijk, zijn wij er alvast van overtuigd dat het beestenbos nooit meer boos zal zijn.

One Bird Orchestra op vi.be