Header image

Zes concerttips en een heleboel gratis tickets voor een denderend december

door Yannick Verhasselt

Het einde van het jaar nadert en dus slinkt het aantal concerten dat in onze Belgische zalen te bezichtigen is als sneeuw voor de zon. Toch zijn er in de nabije toekomst nog enkele parels van artiesten te bezichtigen in ons land, waarbij wij je graag een aantal concerten warm aanbevelen. Voor deze optredens kan je overigens ook tickets winnen. Het enige wat je moet doen om kans te maken op zo’n gratis concert is een overtuigend motivatiemailtje sturen naar info@indiestyle.be.

1.12 Beak> (Cactus)

Dat Portishead-frontman Geoff Barrow zijn tijd heeft genomen voor Beak>’s laatste plaat mag wel duidelijk zijn: het album kwam er liefst zes jaar na het vorige. Niet dat de man uit Bristol de voorbije jaren stilgezeten heeft, want tevens schreef hij enkele scores op zijn conto. Op die nieuwste worp ‘>>>‘ mengt de band wat meer kleur doorheen z’n krautrock. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

2.12 Great Lake Swimmers (De Zwerver)

Ook de zwemmers van Tony Dekker brachten deze zomer een nieuwe plaat uit, getiteld ‘The waves, the wake‘. De Canadezen spaarden net zoals bij vorige albums kosten noch moeite tijdens de opnames en gingen voor deze plaat alles vastleggen in een kerkje in Ontario. De Swimmers laten hier gelukkig de gitaar wat meer op de staander staan, want de band leek op ‘A forest of arms‘ vooral ter plaatse trappelen. Nu lijkt de groep zich heruitgevonden te hebben door gebruik te maken van onder andere houtblazers, conga’s, luiten en orgels. Dat belooft. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

5.12 Phoenician Drive + Statue (Nosta)

Het broeierige zestal Phoenician Drive combineert op de bands zelfgetitelde plaat meer dan ooit invloeden van westerse krautrock, oosterse psychedelica en Arabische jazz. Dat ze samen met Statue op deze double bill staan is geen toeval want ook zij laten je even wanen in hogere sferen maar dan met strakke riffs en gigantische soundscapes à la Godspeed You! Black Emperor of Mogwai. Hun laatste en tevens derde plaat ‘Kasper’ is daar nog maar eens een bewijs van. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

8.12 Tsar B (Nosta)

Dat ze ooit haar carrière begon bij School Is Cool zou je al bijna niet meer kunnen vatten wanneer Justine Bourgeus haar jagende R&B- en trapbeats en zwoele vocals op je af stuurt. Toch bevestigde ze met haar debuut ‘The games I played‘ zichzelf eindelijk te hebben gevonden in het hartstochtelijke enerzijds en het mysterieuze anderzijds. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

9.12 Yusuf, Catbug, Ila (Café Commerce)

Voor hun derde editie koos concertorganisatie Inuit de gevoelige snaar te gaan bespelen met enkele indie-darlings op het menu. Met onder andere De Nieuwe Lichting-finalist Yusuf, Catbug, die menig hoofd deed omdraaien met haar laatste plaat ‘Universe‘, en Scratch The Surface-opener Ila belooft het weer een warme en gezellige avond te worden in hartje Leuven. Dit optreden is gratis

12.12 The Antler King (Nosta)

Esther Lybeert en Maarten Flamand vertoonden zich ambitieus en uiterst volwassen op hun laatste plaat ‘Ten for a bird‘, waar de band in zijn karakteristieke dromerige indiepop nu ook de nodige diepang heeft ingestoken. Dat de groep op de stoep staat van grotere zalen is met deze parel wel duidelijk. Nog een laatste keer die doos melancholie bovenhalen voor het jaar eindigt en komen wegdromen voor een intieme show in de Nijdrop? Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.