Première: Ratmosphere herbeleeft zwoele zomeravonden met ‘Nocturnal animals’

door Mattias Goossens

Het Brugse Ratmosphere lijkt hier wel vaste klant te zijn, want voor de derde keer mogen we een single van de broers Robin en Brecht Serruys  exclusief voorstellen. Vandaag is het de beurt aan ‘Nocturnal animals’ dat meteen een voorbode is van een nieuwe plaat die er hopelijk volgend jaar komt.

“Onze nachtdier-periode hebben wij gelukkig in het verleden al gehad”, lacht zanger Robin Serruys. “Met dit nummer willen we vooral de sfeer van een zwoele zomeravond scheppen, zo’n avond waar alles mogelijk is. Je mag de titel ook letterlijk nemen, want ik woon zelf in een bos en hoor hier ‘s nachts onder andere de geluiden van vossen en uilen.”

“Voor de clip hebben we het vrij sober gehouden. We hebben die met Studio Trad opgenomen in concertzaal De Kreun van Wilde Westen, waar we eind vorig jaar ook de West-Vlaamse finale van Sound Track van het livecircuit en VI.BE wonnen. De clip is simpel, maar wel visueel prikkelend vind ik.”

“Het nummer is een voorbode van een nieuwe plaat die er hopelijk volgend jaar komt. We hebben tijdens de coronaperiode veel preproductie gedaan, maar willen voor de opnames echt een mooie studio boeken. Daarvoor wachten we tot er iets meer zekerheid is.”

Zonder tegenbericht speelt Ratmosphere 19 december een show in het voorprogramma van Jaguar Jaguar in Rotown in Rotterdam.