Verslag Big Deal en Alt-J in Botanique op 1 maart – onderdoen voor het voorprogramma

door Anke Verbeke

Om de alledaagsheid en koude van de voorbije donderdag tegen te gaan, zakte ondergetekende af naar de gezellige Witloofbar, waar de bands Big Deal en Alt-J op het menu stonden. Als er één ding is waar wij bij Indiestyle van houden, dan is dat verrast worden.

Aangename verrassing van de de avond bleken de vier jongemannen van Alt-J te zijn. Zij introduceerden hun dromerige muziek met magie zodat de sfeer bijna tastbaar werd. Het bleef echter niet bij wiegende hoofden op de zweverige zanglijnen van deze band, want toen Alt-J ook nog eens hun opzwepend percussiewerk in de strijd gooide, werden de eerste danspassen al snel ingezet. Hoewel de opkomst eerder mager was, bewees Alt-J hun plek op het podium waard te zijn en bezwoeren ze iedereen in het ondergrondse Botanique-zaaltje toen ze de ruimte vulden met hun ijle stemmen en ondeugende gitaarspel. De klus was na amper 25 minuten geklaard, maar ons hoort niemand klagen. We kregen een sterk staaltje musiceren voorgeschoteld waarvan we momenteel nog steeds nagenieten. Wij zijn dus overtuigd, we hebben een nieuwe favoriet gevonden.

Na enkele kleine technische problemen kon vervolgens Big Deal aan de slag op het podium. De dialogerende zang van het duo deed in het begin sterk denken aan The xx, maar al snel brak een unieker karakter door in hun muziek. Hun meewarige melodieën werden gekleurd door clevere teksten. Big Deal begon aandoenlijk en wist ons meteen met hun eenvoud te charmeren. Het blijft enkel doodzonde dat zanger KC Underwood en zangeres Alice Costelloe weinig moeite deden om te variëren in hun samenspel, waardoor de eenvoud van hun nummers soms neigde naar het monotone.

Wij zagen hen liever met iets meer pit en overtuiging. Misschien slagen ze er dan in om een diepere indruk op ons na te laten en moeten ze niet onderdoen voor hun voorprogramma.

Botanique zet binnenkort onder meer Cass McCombs, Connan Mockasin en Los Campesinos! op het podium. Klik hier voor tickets, de volledige kalender en verdere info.

Big Deal Facebook

Alt-J Facebook