Verslag en foto's Mariee Sioux en Maïa Vidal, Botanique Brussel, 16 mei 2012

door Christel Schoepen
Mariee Sioux
Mariee Sioux
Mariee Sioux
Mariee Sioux
Maïa Vidal
Maïa Vidal
Maïa Vidal
Dynamic
Dynamic
Dynamic
Dynamic
Ghostpoet

Foto’s Christel Schoepen, verslag Sven Volckerijck

Maïa Vidal mocht vanavond openen voor Mariee Sioux. De frêle jongedame, met haarband en grote oorringen, in een wijd gewaad en op blote voeten, ziet er erg engelachtig uit, en verraste aangenaam met een popsongs met een extraatje. Chanson, een vleugje jazz en folk vormden de toegevoegde waarde, en door het gebruik van een heel uiteenlopend instrumentarium (met een kleine trompet, een xylofoon, een accordeon,…) klonk het geheel erg speels.

Het Museum van de Botanique is een erg mooie locatie, en het publiek mocht plaatsnemen rondom de set, waardoor de artiesten letterlijk te midden van het publiek speelden. Het ontlokte Mariee Sioux een woord van welkom “in my living room”, en nog voor een noot gespeeld was, had ze daarmee perfect de sfeer omschreven die het hele optreden zou kenmerken. Geruggesteund door twee muzikanten (waaronder haar man), maar enkele songs ook solo, bracht ze zowel werk uit haar nieuwste album ‘Gift For The End’ als uit voorganger en debuutalbum ‘Faces In The Rocks’.

Daarmee zat qua songkeuze de balans in het concert alvast goed, en dat gold ook voor de muzikale omlijsting. In de intieme setting kwamen de details nog veel beter tot hun recht dan op plaat, wat toch wel opmerkelijk is. Het concert trapte af met het openingsduo van haar recente plaat, ‘Homeopathic’ en ‘Ghost In My Heart’, twee pareltjes die maar blijven groeien bij elke beluistering en waarvan de volle rijkdom pas live echt tot zijn recht komt. Maar ook oudere nummers als ‘Flowers And Blood’ en ‘Buried In Teeth’ kregen prachtige arrangementen mee, waardoor Mariee Sioux boven zichzelf uit leek te stijgen.

Hoewel de tour er voor haar bijna opzit, was ze toch blij hier te spelen, op het festival waar ze al veel over gehoord had, en waar ze nu eindelijk ook geprogrammeerd stond. Ze voelde zich vermoeid, maar zichtbaar op haar gemak met het publiek zo helemaal rondom zich. Mariee Sioux kwam nog even terug voor één bisnummer, ‘Loveskulls’, van de EP die ze samen met Bonnie ‘Prince’ Billy maakte. In een perfecte setting voor dit concert werkte Mariee Sioux betoverend.

Setlist:
1. Homeopathic
2. Ghosts In My Head
3. Icarus Eye
4. Flowers And Blood
5. Buried In Teeth
6. Friendboats
7. Swimming Through Stone
8. Wizard Flurry Home
9. Tule
10. Old Magic
—————————————————
Bis : Loveskulls

MySpace Mariee Sioux

De review van het album ‘Gift For The End’ kan je hier herlezen, en het interview dat we onlangs hadden met haar hier

Op Les Nuits Botanique kan je de komende dagen nog onder meer Absynthe Minded (18.05), Mouse On Mars (19.05) en Blood Red Shoes (20.05) zien. Voor het volledige programma (niet alleen van Les Nuits), alle info en tickets, kan je hier terecht.