Mixlog: Shygirl op fabric Presents

door Yannick Verhasselt

In deze wekelijkse reeks duiken we in de platenkasten en creatieve selecties van dj’s op diverse (radio)platformen. Een digital logboek die de fijnste mixes en de te in de gaten houden dj’s van het moment, tracht bij te houden. We lichten er hierbij telkens eentje toe die volgens ons het meest in het oog sprong die week.

Een aantal keer per jaar brengt de Londense club fabric een elpee uit, een mix gecureerd door een artiest(e) waarvan zij vinden dat die wat meer in de schijnwerpers mag staan. In het verleden viel de eer al aan Sama’ Abdulhadi, Sherelle, Overmono, Helena Hauff en onze eigen Amelie Lens. Shygirl is de eerste in een reeks van vijf dit jaar die de clubs 25 jarig bestaan vieren via de mix. “Welcome to Club Shy“, opent de mix waarbij de Britse meteen met de deur in huis valt. In de mix hoor je namelijk enkele eigen, extended tracks passeren van recente ‘Club shy’ ep die ze in februari uitbracht als een nieuwe single ‘Making the beast’.

Verder hoor je nog cuts van Shy favorites als Skin On Skin, Hudson Mohawke en Nikki Nair met één van dé bangers van 2023 ‘Set the roof’, Elkka, Eliza Rose en meer. Check hieronder de mix.