10 indie/rock party’s die je in de (bijna) lente van 2015 niet mag missen

door Jacky Ypzsilon

De lente komt eraan. En hoewel we uiteraard altijd wel zin hebben in een onvergetelijke indie/rock party, geven die eerste zonnestralen de meesten onder ons nog meer energie en zin om te feesten. Gelukkig hebben organisatoren van feestjes overal te lande alle zeilen bijgezet en kunnen we ons de komende weken danig uitleven. Indiestyle zet de feestjes graag op een rijtje.

05.03 Date With The Night, Sioux Gent – Facebook-evenement
Een van de allergrootste klassiekers in de Belgische indierockscene is Date With The Night. Begonnen in Oudenaarde, slaan de Dilly Boys en hun feestje al jarenlang hun indianententen op in de Sioux. Hindu Radio DJs, Dilly Boys, Eton Rifles en Stefan (Urgent.fm) zorgen voor de muzikale vredespijp.

07.03 A Hard Day’s Night, Clues Deinze – Facebook-evenement
‘t Hoeft niet altijd een of andere metropool te zijn. Op 7 maart is Deinze aan het feest. Eton Rifles en London Bullet halen een hoop goed volk naar de stad die bij menigeen vooral bekend staat voor wegkwijnende concertzalen en voetbalclubs op hun retour, maar ook anno 2015 nog moet kunnen uitblinken op partygebied, en dat komend weekend ongetwijfeld ook helemaal zal doen.

10.03 Floating Vibes, Muziekodroom Hasselt – Facebook-evenement
Hasselt zou Hasselt niet zijn als Hasselt Hasselt niet was. Als je deze flauw vindt, probeer dan zelf eens tekstjes te verzinnen bij 10 feestjes. Wat gegarandeerd allesbehalve flauw zal zijn, is Floating Vibes, waar The Hickey Underworld, Soldier’s Heart en een aantal andere namen voor een onvergetelijke avond zullen zorgen.

21.03 Hindu Nights, Vooruit Gent – Facebook-evenement
Hindu Nights was zeker niet het allereerste indiefeest in België, maar wel het eerste dat van meet af aan uitverkocht was en in minder dan geen tijd nationale bekendheid wist te verwerven. Na die eerste editie bleef het enkel bergop gaan, en legendarisch is geen overdreven woord om Hindu Nights anno 2015 te omschrijven.

26.03 Suck it and See, Bonnefooi Brussel – Facebook-evenement
Uiteraard doen we ook zelf graag onze duit in het zakje, en de volgende editie van Suck it and See kondigt zich weer groots aan. Met Alpha Whale hebben we een band die enkele maanden later ook op Les Nuits Botanique zal mogen spelen. De goede plaatjes achteraf komen van Recorders, LSD Soundsystem en Brett Summers.

28.03 Marqueeclub party, Order Antwerpen – Facebook-evenement
Is Antwerpen klaar om Gent van de troon te stoten als indierockpartystad bij uitstek? Zo’n vaart zal het voorlopig niet lopen, al neemt de Koekestad wel een prominente plaats in dit lijstje in. Marqueeclub gaat echter al heel lang mee en zal ook eind maart de beste indie van vroeger tot nu door de boxen laten schallen.

28.03 Twisted Melon, Café Venetië Antwerpen – Facebook-evenement
Eerst gepland op 21.03, nu verschoven naar een weekje later. Twisted Melon haalt onder meer Tom Barman uit de kast, en dat kan tellen.

02.04 Take It Or Leave It, Blauwe Kater Leuven – Facebook-evenement
Na een mooie eerste nacht in de Rumba eind vorig jaar verhuist dit gloednieuwe Leuvense concept voor de tweede editie naar de Blauwe Kater een paar honderd meter verderop. Residents LSD Soundsystem zullen samen met onder meer Delbeke Beats de mooie plaatjes aan elkaar rijgen.

04.04 For The Love Of New Wave – The Party, Forty Five Hasselt – Facebook-evenement
Als het iets donkerder mag zijn en je graag uit de bol gaat op de tonen van artiesten als The Cure, Kraftwerk, Front 242, New Order en consoorten dan is Hasselt voor jou de place to be op de vooravond van het Heilige Paasfeest. Loof de zwarte heer, de witte eieren zijn voor de dag erna.

18.04 Caught By The Fuzz vol. 3, Moby Dick Antwerpen – Facebook-evenement
Omdat het al meer dan een jaar stil bleef uit de hoek van Caught By The Fuzz dachten we dat het concept een stille jammerlijke dood gestorven was. Gelukkig blijkt niets minder waar te zijn en kunnen we in der Moby Dick gaan feesten met de WAY dj’s en hun vrienden.