5 Days Off 2012 – tickets al te koop, o.a. Hudson Mohawke en Sleigh Bells bevestigd

door Bart Somers

Van 7 t/m 11 maart 2012 presenteren Paradiso en de Melkweg de twaalfde editie van 5 Days Off (info & tickets). De nieuw bevestigde namen zijn: Jeff Mills, Hudson Mohawke, Sleigh Bells, Kutmah, SBTRKT, The Field, Tobias., Ryan Elliott, Steffi, Tama Sumo, WhoMadeWho, Applescal, Krampfhaft, Nuno Dos Santos, Jameszoo en Presk. In het kader van 5 Days On presenteert het festival onder andere een editie van Kamermans Kermis en van Echt Gebeurd, de show van Micha Wertheim en Paulien Cornelisse. Naast de verkoop van passe partouts is ook de voorverkoop van vijf losse ticketsoorten begonnen.

Op de tweede avond van 5 Days Off, donderdag 8 maart, staat in de Melkweg het populaire popnoiseduo Sleigh Bells geprogrammeerd. De Amerikanen brengen in februari hun tweede album ‘Reign of terror’ uit. Dit nieuwe materiaal is in Nederland voor het eerste live te horen op 5 Days Off. De nacht is voor Jeff Mills (The Messenger) uit Detroit, die een speciale show zal neerzetten ter ere van het 20 jarig bestaan van zijn label Axis. In Paradiso gaat het dak eraf met de rauwe beats van The Gaslamp Killer, Kutmah, Hudson Mohawke, Jameszoo en Krampfhaft. Het concert van Jessie Ware is helaas afgelast.

Vrijdag 9 maart staat de Melkweg in het teken van de Berlijnse underground. Met aan het begin van de avond een spectaculiare live audio- en video show van Monolake en Tarik Barri en daarna een nachtprogramma gepresenteerd door het Berlijnse label OstGut Ton met dj’s Ben Klock, Tobias. (live), Ryan Elliott, Steffi en Tama Sumo.

Op de laatste dag van 5 Days Off, zondag 11 maart, staat Gui Boratto samen met Applescal en Nuno Dos Santos op het programma in Paradiso. Eerder dit jaar bracht de Braziliaanse dj en producer Gui Boratto zijn veelgeprezen album ‘III’ uit op het Duitse label Kompakt.

‘5 Days On’, het niet-muzikale programma van het festival, presenteert in 2012 een thema programma omtrent uitgaan. Onderdeel daarvan is onder meer de show ‘Echt gebeurd’ van Micha Wertheim en Paulien Cornelisse, waarin waargebeurde verhalen uit het uitgaansleven worden verteld. Echt Gebeurd vindt plaats op zondag 11 maart. Kamermans Kermis is een programma waarbij film, literatuur en wetenschap elkaar ontmoeten. Speciaal voor 5 Days Off buigen twee schrijvers en een wetenschapper zich op vrijdag 9 maart over verlangen, plezier en het nastreven van het hoogste genot. Verder komen dronken bijen, hedonistische kunstenaars en succesvolle alcoholisten op het witte doek voorbij. Beide programma’s vinden plaats in De Balie.

In januari wordt de complete line-up bekend gemaakt worden en gaan ook de kaarten voor onder meer SBTRKT, The Field en WhoMadeWho in de voorverkoop. Meer informatie over het programma is te vinden op www.5daysoff.nl. Daar kun je ook terecht voor info over alle soorten tickets.

5 Days Off – Electronic Music & Art Festival
Woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2012
Locaties: Paradiso, Melkweg, De Balie