Absolutely Free Festival 2013 – affiche aangevuld met o.a. Concrete Knives en Vondelpark

door Bart Somers

Op 2 en 3 augustus vindt er op de terreinen van het Genkse C-mine opnieuw een editie plaats van het Absolutely Free Festival. AFF blijft een tweedaags, alternatief en gratis toegankelijk muziekfestival dat voluit mikt op verrassing.

De Londense electrovernieuwers van Vondelpark, te bewonderen op Pukkelpop in 2012, brengen de betere slaapkamerblues mee naar Genk. Denk aan James Blake, Caribou en The xx. Ook het vrolijke Franse indiepopvijftal Concrete Knives, grote band in eigen land, siert de affiche.

Aan alternatief binnenlands talent ontbreekt het met Ian Clement, Condor Gruppe, Syndrome en JAPAN4 zeker niet. Wallace Vanborn-zanger Ian Clement kwam zopas op de proppen met een prachtige en verstilde rootsplaat, het gloednieuwe Condor Gruppe verenigt goed volk van Creature With The Atom Brain én Flying Horseman voor een zwierig 60’s-feest en Syndrome, je kent ‘m als gitarist van Amenra, vergast je op een duistere ambientervaring. Met JAPAN4 tenslotte staat jong maar bijzonder hard aanstormend talent op het podium.

Eerder al werden TOY (UK), Reiziger, Paon en The Sha-La-Lee’s aangekondigd. Meer binnen- en buitenlandse namen worden binnenkort bekend gemaakt. Check voor alle info over AFF de website van het festival.